Uzmanlar araştırmalar sonucunda açıkladı! Cinsel ilişkiye kış aylarında girmek için 5 sebep

Cinsel ilişkiye girmenin zevkten öte başka sebepleri olduğunu uzmanlar açıkladı. Özellikle kış aylarda cinsel ilişkiye girmeniz için Cinsel İlişki Uzmanı Pippa Murphy, 5 sebep sıraladı.

Uzmanlar araştırmalar sonucunda açıkladı! Cinsel ilişkiye kış aylarında girmek için 5 sebep

İkili ilişkilerde cinsel ilişki zevkli olarak düşünülsede işin uzmanları bu konuda farklı düşünceler ortaya koydu. Özellikle kış aylarında cinsel ilişkiye girmeniz için 5 neden sıraladı. Cinsel İlişki Uzmanı Pippa Murphy, çiftlerin sağlıkları için kış aylarında cinsel ilişkiye girmelerini öneriyor.

ISINMA İÇİN KALORİFER AÇMANIZA GEREK KALMAYACAK

Partnerinizle cinsel ilişkiye girmek soğuk havalarda vücut sıcaklığınızı yüksek tutmanıza yardımcı olabilir. Cinsel ilişkiye girdiğiniz sırada vücudunuz, vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olan, kendinizi iyi ve mutlu hissetmenizi sağlayan hormonlar olan endorfin ve dopamin salgılar. Cinsel ilişkiye girdiğiniz sırada vücut ısınız yükselir ve bu durumda uzun süre sıcak kalmanızı sağlayabilir. 

DÜZELİ CİNSEL İLİŞKİ İLE PAMUK GİBİ OLACAKSINIZ

Cinsel ilişki hakkında yapılan araştırmalar, stresi %68'e kadar azaltabileceğini ve zamanla sizi daha az gergin, endişeli, kızgın veya depresif hale getirebileceğini gösteriyor. Bunun nedeni, dopamin seviyenizi "zevk hormonu" artırmasıdır. Kötü hava şartlarından dolayı üzgün ve mutsuz hissediyorsanız cinsel ilişkiye girmek moralinizi tamamen düzeltebilir. 

MIŞIL MIŞIL UYUYACAKSINIZ

Uyku problemi çekiyorsanız cinsel ilişkiye girmenin uykusuzluğa ve uykuyla ilgili diğer sorunlara yardımcı olabileceği biliniyor. Çünkü cinsel ilişki sırasında kan basıncınızı düşüren ve stres seviyenizi azaltan oksitosin "mutlu hormon" salınımıdır. 

BAĞIŞIKLIĞINIZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENECEK

Düzenli bir cinsle ilişki hayatınız varsa bu durum bağışıklık sisteminizi tahmin ettiğinizden daha çok güçlendirecek ve kış aylarında soğuk algınlığı ve diğer hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olacaktır.

SPOR SALONLARINA GİTMEK MAZİ OLACAK

Spor salonlarına gitmeye üşeniyorsanız cinsel ilişkiye girmek kalori yakmanıza yardımcı olacaktır. Spor salonundaki etkiyi vermese de  kanın vücudunuza pompalanmasını sağlarken kalp atış hızınızı egzersiz yapmak için fazlasıyla yeterli.