Uzmanlar uyardı!.. Bu ısıtıcılardan uzak durun!

Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar elektrikli ısıtıcılara yöneldi. Ancak ısıtıcılar büyük tehlike yaratabilir. Uzmanları uyarıyor. Belli bir ısıya ulaştığında ya da devrildiğinde kendini kapatmayan ısıtıcılardan uzak durun.

Elektrikli ısıtıcı satışı yapanlar belli bir ısıya ulaşınca ya da devrilince kendini kapatan ısıtıcıları tercih edilmesini önerdi. Çünkü devamlı açık olan ısıtıcılar yangına neden oluyor. Fiyatı uygun olduğu için infread sistemi olmayan ısıtıcıları tercih ediliyor.

Ancak onları kontrollü kullanmak önemli. Çünkü ısıtıcı kapatılmadığı zaman kablo ısınıyor ve yanıyor. Elektrikli ısıtıcı alırken önce kaliteli bir marka olmasına dikkat edilmeli. Daha sonra watt’ına bakılmalı. Evdeki prizler 3 bin watt’a kadar elektriği çekiyor. Bu nedenle ısıtıcının 2 bin 500 watt olması öneriliyor. 

Bir evde kaçak elektrik akımının mutlaka kontrol edilmesi gerek. Eğer kaçak elektrik akımı varsa faciaya adeta davetiye çıkarıyor. Sürekli çalışan bir ısıtıcıda termostat olmazsa olmazlardan, termostat sayesinde tehlikelerden uzak durulabilir.