Uzmanlardan 'hesabınızı silmeyin' uyarısı!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonraki süreçte verdiği kararlarda en az satın alması kadar gündem olmuştu. Verdiği kararlar kullanıcılar tarafından tepki toplamış ve binlerce kişi Twitter hesabını silmişti. Ama uzmanlar dolandırıcılığa karşı 'hesabınızı silmeyin' uyarısında bulundu.

Uzmanlardan 'hesabınızı silmeyin' uyarısı!

Adından sık sık söz ettiren uygulama Twitter, Elon Musk satın aldıktan sonra dikkat çekici güncellemelerle gündeme geldi. Musk platformu satın aldıktan sonra binlerce personelin istifa edip bir o kadarının da işten atılması ve paralı mavi tik kararı sonrası Twitter kullanıcıları platformdan uzaklaşıyor.

Forbes'in haberine göre, Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla sadece altı günde 877 bin Twitter hesabı devre dışı bıraktığı iddia ediliyor. Kullanıcıların başka bir sosyal medya platformu olan Mastodon’a geçtiği söyleniyor.

“Adınız ve statünüz başka amaçlar için kullanılabilir”

Uzmanlar Twitter hesabının silinmesinin hata olduğunu belirterek hesabın silindikten sonra profilin ve adın herhangi biri tarafından ele geçirilebilir hale geldiğini vurguladı. Bu nedenle hesabınınız silindikten sonra ad ve statünüz başka amaçlar için kullanılabilir.

Üstelik mavi tikin artık parayla satın alınacak olması da doğrulama süreçlerini zorluyor ve tehlikeyi artırıyor. Kullanılan bu dolandırıcılık yöntemlerinden dolayı uzmanlar kullanıcı isminizi korumak için hesabı silmeden koruma altına almayı öneriyor. Buna göre ilk önce hesap ayarlarına gidip ‘ayarlar ve gizlilik’ seçeneklerinden tweetlerinizi korumalı hale getirebilirsiniz. Kullanıcı isminizi korumak için hesabı silmek yerine koruma altına almayı öneriyor. Buna göre ilk önce hesap ayarlarına gidip ‘ayarlar ve gizlilik’ seçeneklerinden tweetlerinizi korumalı hale getirebilirsiniz.