Uzmanlardan uyarı üstüne uyarı! Bu belirtileri hafife almayın… Tedavi yöntemleri tek tek anlatıldı

Kış aylarında uyuz vakalarında artış meydana geldi. Uzmanlar, uyuz hastalığına karşı uyarılarda bulundu. Uzmanlar, ayrıca uyuz hastalığından kurtulmanın yöntemlerini tek tek anlattı.

Uzmanlardan uyarı üstüne uyarı! Bu belirtileri hafife almayın… Tedavi yöntemleri tek tek anlatıldı

Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığında vaka sayısı hızla artıyor. Uyuz salgınında vaka sayısı gün geçtikçe artarken uzman isim yapılması gerekenleri sıraladı.

Hastalığın her yaş grubunda görülebileceğini ifade eden Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Ali Yaşar, "Uyuz hastalığı kaşıntılı, döküntülerle seyreden, bulaşıcı ve özellikle toplu yaşam alanlarında daha çok kış aylarında görülen parazitik bir hastalıktır” dedi.

Uzmanlardan uyarı üstüne uyarı! Bu belirtileri hafife almayın… Tedavi yöntemleri tek tek anlatıldı - Resim : 1

Kişiden kişiye 15-20 dakikalık sürede bile uyuz salgınının geçebileceğini ifade eden Uzm. Dr. Yaşar, “El parmak araları, el bileğinin iç yüzü, koltuk altları, ayak bilekleri, ayaklar, kalçalar, kadınlarda meme uçları ve erkeklerde genital bölge kaşıntı ve döküntünün görülebileceği vücut bölgeleridir. En belirgin lezyonu parmaklar arasında çizgi halinde görülen, parazitin içinde yaşadığı, gri beyaz renkli, 1-10 mm uzunluğundaki tünel yapılarıdır. Bunun dışında deride küçük kabarıklıklar ve sertlikler, su toplamaları ve kepekli-kabuklu lezyonlar yapabilir” ifadelerini kullandı.

"AYNI ORTAMI PAYLAŞAN KİŞİLERİN DE EŞ ZAMANLI TEDAVİ EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Uyuz hastalığının tedavi sürecini anlayan Uzm. Dr. Ali Yaşar, "Yerel tedavi ajanları kullanıldığında ilacın baş hariç vücudun her bölgesine uygulanması gereklidir.

Tedavi 1 hafta ara ile iki kür şeklinde uygulanabilir. Kullanılan çamaşır ve çarşafların 60 derecede yıkanması ve ütülenmesi gereklidir.

Yıkanamayacak eşyaların ağzı bağlı olan bir poşet içerisinde ortalama 5-7 gün saklanması yeterli olacaktır. Başarılı bir tedavi sonrasında dahi hastalık bulgularının 2-6 hafta kadar devam edebileceği unutulmamalıdır. Aynı yaşam ortamını paylaşan kişilerin eş zamanlı tedavi edilmeleri çok önemlidir" şeklinde konuştu.