Van karlar altında kayboldu! Tam 140 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van'ın Erçiş ilçesinde etkili olan kar yağışı adeta yaşamı felç etti. Haftalardır süren kar yağışının ardından şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye kadar ulaştı. İlçe genelinde etkili olan şiddetli kar yağışı sonrası 140 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Van karlar altında kayboldu! Tam 140 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van'ın Erçiş ilçesinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında 140 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Şiddetli kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye kadar ulaştı.

ARAÇLAR KAR ALTINDA KAYBOLDU

Erciş’te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak her yeri beyaza bürüdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi geçti. Araçların kara gömüldüğü şehirde, ağaçların dallarında oluşan kar birikintileri ise görsel şölen oluşturdu.

140 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Van Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Van karlar altında kayboldu! Tam 140 yerleşim yeri ulaşıma kapandı - Resim : 1