Van'da önce yağmur sonra kar etkili oldu. Hem kar yağışına hem yağmura yakalanan vatandaşlar ne yapacağını bilemedi

Van'da hızla düşen hava sıcaklığının ardından bölgede etili olan sağanak yağmur ve kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelini etkisi altına alan sağanak sonrası yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar dükkan ve saçak altlarına sığındı.

Van'da önce yağmur sonra kar etkili oldu. Hem kar yağışına hem yağmura yakalanan vatandaşlar ne yapacağını bilemedi

Van'da hızla soğuyan havalardan sonra kent genelinde etkili olan kar yağışı ve yağmur vatandaşları şoka soktu. Sabah saatlerinde başlayan sağanak sonrası il genelinde etkili olan kar yağışı ile vatandaşlar adeta neye uğradıklarını şaşırdılar. 

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düştüğü Van’da sabah saatlerinde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde etkisini artıran kar yağışı, yüksek kesimleri ise tamamen beyaza bürüdü. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada, bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve karlı olmasının tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji, yağışların Van ve Bitlis çevrelerinde akşam saatlerine kadar Hakkari çevrelerinde ise gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği konusundaki uyarılarını yeniledi.

 

Van'da önce yağmur sonra kar etkili oldu. Hem kar yağışına hem yağmura yakalanan vatandaşlar ne yapacağını bilemedi - Resim : 1

KAR YAĞIŞINA SEVİNENLER OLDU

Türkiye genelinde kuraklığın konuşulduğu şu günlerde Van’da karın yağmasının sevindirici olduğunu ifade eden Metin İtah isimli vatandaş, yağışlarla barajlardaki doluluk oranının artmasını temenni etti.

Geçmiş yılların aynı döneminde metrelerce karın yağdığı Van’da yağışların yağmur şeklinde düştüğünü ifade eden İtah, “İnşallah bugün yağan kar bizler için bereket olur. İnşallah yağış devam ederek belli bir seviyeye ulaşır. Kar yağışı üreticilerimiz için çok önemlidir” dedi.

 

Van'da önce yağmur sonra kar etkili oldu. Hem kar yağışına hem yağmura yakalanan vatandaşlar ne yapacağını bilemedi - Resim : 2