Vaniköy Camii'ndeki yangının çıkış sebebi belli oldu

Bilirkişi raporuna göre, yangın elektrik tesisatından çıktı. Tedbirleri almakta yeterli dikkati göstermeyen vakıf yönetimi ise kusurlu bulundu.

İstanbul'da bulunan 355 yıllık Vaniköy Camii, 15 Kasım'da meydana gelen yangın nedeniyle kulllanılamaz hale geldi. Yangının ardından olayla ilgili "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından soruşturma açıldı.

Bilirkişi raporu tamamlandı

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı eşliğinde elektrik mühendisi, itfaiye amiri, makine ve ısı sistemleri mühendisi ile yangın sigorta eksperinden oluşan bilirkişi heyetiyle yapılan incelemeye ilişkin hazırlanan rapor, savcılığa sunuldu.

Yangın elektrik tesisatından çıktı

Raporda, caminin alttan ısıtma çoklu tesisat kabloları veya görüntü ya da ses sistemi kablolarında meydana gelen ısının zamanla alev kaynağı olduğu, daha sonra duvar içlerinden ısının sinsice yayılıp her şeyi tutuşturarak büyüdüğü yer aldı.

Caminin sol güney kısmının yangının başlangıç noktası olduğu aktarılan raporda, elektronik ses sistemi ya da sistemin bulunduğu bölgedeki kablolarda oluşmuş ya da burayı besleyen başkaca kablolarda olabilecek elektriksel bir kaçağın meydana getirdiği ısı kaynağının yanmayı başlatarak genişlemesi sonucu yangına dönüşmüş olabileceği vurgulandı.