Varlığı bir türlü kanıtlanamıyordu! Efsanevi canavarı bulmak için daha önce denenmemiş yöntemler kullanılacak

İskoçya’da varlığı kanıtlanamayan Loch Ness Canavarı’nın bulunması için arama ekibi kurulacak. Ekip 26-27 Ağustos’ta özel cihazlar kullanarak Loch Ness gölünde arama yapacak.

Varlığı bir türlü kanıtlanamıyordu! Efsanevi canavarı bulmak için daha önce denenmemiş yöntemler kullanılacak

Tüm dünyanın konuştuğu efsanevi yaratıklar arasında yer alan Loch Ness Canavarı’nın varlığı kanıtlanamadı. Varlığının kanıtı, bir dizi tartışmalı fotoğraf ve sonar okumasıyla öykü olan canavar henüz bulunamadı.

Canavarı bulmak isteyen İskoçya'daki Loch Ness Merkezi, 1970'lerden bu yana bulunamayan Loch Ness Canavarını aramak için ekip kuracak. Yapılan duyuruyla canavarın bulunması için gönüllüler arandığı belirtildi.

DAHA ÖNCE HİÇ YAPILMAMIŞ ŞEKİLDE ARAMA YAPILACAK

Loch Ness Merkezi bu hafta, Loch Ness gölünü termal görüntülerini üreten dronlar gibi modern teknolojinin "suları daha önce hiç yapılmamış bir şekilde arayacağını" söyledi.

26 ve 27 Ağustos hafta sonu için planlanan efsanevi "Nessie" için yeni yüzey suyu araması, Loch Ness Araştırma Bürosu'nun 1972'deki incelemeden bu yana türünün en büyüğü olarak ilan edildi.

Loch Ness Center, ekibinin havadan suyun termal görüntülerini üretebilmeleri için kızılötesi kameralarla donatılmış dronları konuşlandıracağını duyurdu. Su altında akustik sinyalleri algılamak için bir hidrofon da kullanılacak.

GÖNÜLLÜLERE EĞİTİM VERİLECEK

Gönüllülerden, nelere dikkat etmeleri ve bulguları nasıl kaydetmeleri gerektiği konusunda uzmanların rehberliğinde sudaki herhangi bir kırılma veya diğer hareketlere dikkat etmeleri istenecek.

Yaklaşan aramaya katılan gönüllü bir araştırma ekibi olan Loch Ness Exploration'dan Alan McKenna, "Yeni nesil Loch Ness meraklılarına ilham vermeyi umuyoruz" dedi.

McKenna, "Bu büyük ölçekli yüzey saatine katılarak, dünyanın dört bir yanından pek çok insanı büyüleyen bu büyüleyici gizeme kişisel olarak katkıda bulunma fırsatına sahip olacaksınız" diye ekledi.