Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Beşar Esad ile görüşmek için Şam'a gidecekti! Ancak o ziyaret ertelendi!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Beşar Esad ile görüşmek üzere Şam'a gidecekti. Perinçek, "Esad’ın programı nedeniyle" ziyareti ertelediklerini söyledi. Perinçek ayrıca, “Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin Amerikancı kanadının” ziyaretin gerçekleşmesini engellemeye çalıştığını ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Şam ziyaretini ilk kez 16 Ağustos'ta "Beşar Esad'la görüşmeye Şam'a gidiyorum" diyerek duyurmuştu. Doğu Perinçek'in, Suriye ziyareti ertelendi. Görüşmenin ertelenme nedenini Doğu Perinçek, Tv100’e anlattı.

"Eylül ayı Ekim başında bu görüşmeyi yapacağız."

Görüşmenin ertelenmesine ilişkin konuşan Doğu Perinçek, "Bu ziyareti üç dört gün içinde hemen yapmamızı istiyorlardı. Fakat o sırada Şangay işbirliği örgütü toplantısı çıktı. Sayın Beşar Esat açısından bizimde Beşar Esad'la görüşmemizi istedikleri için bu takvim belirli olsun, bu takvimi atlatalım, erteleyelim dediler."

Perinçek yeni bir görüşme takvimi de verdi ve Ekim başını işaret etti. Perinçek, "Üç gün önce tekrar bizi aradılar hemen gelmemizi istediler. Eylül ayı Ekim başında bu görüşmeyi yapacağız." dedi.

Perinçek, Beşar Esad’la ne görüşecek?

"Görüşmede bizim onlara sunduğumuz çözüm şöyle Türkiye Suriye askeri bakımdan her alanda işbirliği yapsın. Terör örgütlerini birlikte temizleyelim ve Türkiye’de bulunan misafirlerimizi Suriyeli göçmenleri güvenli bir şekilde yerlerine yurtlarına yerleştirme imkanlarını açalım. Doğu Akdeniz ve Ege'de işbirliği yapalım. Amerika, İsrail ve Yunan donanması Türkiye'ye yönelik tatbikatlar yapıyor, burada da iki ülkenin ortak güvenliği var." dedi ve görüşmeyle ilgili hükümeti bilgilendireceklerini de söyledi.