Doğu Perinçek tv100'e konuştu: 100 bin imzayı neden toplayamadı?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Perinçek "cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı neden toplayamadınız?" sorusuna "Sistemin 2 tane önümüze koyduğu seçenek var. Toplum orada sıkıştırılmış durumda. Bizim cumhurbaşkanlığı seçiminde bir iddiamız yok. Meclis seçiminde iddiamız var. Düşmanlarımız 27 bin imza aldık diye sevinebilir ama boş bir sevinçtir." yanıtını verdi.

Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın sunduğu Memleket programına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuk oldu.

Doğu Perinçek'in açıklamalarından satır başları:

"TÜRK HALKI NATO'YA KARŞI"
- Finlandiya'nın NATO'ya kabul edilmesi, NATO'nun doğuya doğru genişlemesi. NATO'nun Türkiye'nin üzerine üzerine gelmesi. NATO, Türkiye'nin savunma örgütü değil, bizi tehdit eden örgüt. NATO, 15-16 Temmuz'da, 12 Eylül 1980, 12 Mart 1971'de darbe yapan örgüt. 15-16 Temmuz gecesi biz NATO ile savaştık. Vatan Partisi tek başına NATO'ya meydan okuyor. Yüzde 80-90 oranında Türk halkı da karşı.

"PKK'YA ŞEHİT VEREN TEK PARTİYİZ"
- Partiler içinde PKK'ya şehit veren tek partiyiz. Gaziantep İl Başkanımız, Maraş İl Başkımız, Pazarcık İlçe Başkanımız, Tunceli İl Başkımız, Hozat İlçe Başkanımız PKK tarafından şehit edilmiştir. 

- (Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma isteği) Sayın cumhurbaşkanı mesafeli yaklaşmadı, reddetti. 

"ALTILI MASA KAOS VADEDİYOR"
- Altılı masa Türkiye'ye kaos vadediyor. ABD derin devleti Ocak ayında rapor yazdı, raporda altılı masa kurgulanıyor. Eleştirilerimiz aslında dostça uyarı.

NEDEN 100 BİN İMZA TOPLAYAMADI?
- Şuan Vatan Partisi tarihinin en kuvvetli dönemindedir. Çok esaslı bir program yaratmıştır. Dünya çapında çok parlak bir itibarı vardır. Cumhurbaşkanlığında neden yeteri kadar imza almadık? Sistem Türk milleti sıkıştırmış durumdadır. Sistemin 2 tane önümüze koyduğu seçenek var. Toplum orada sıkıştırılmış durumda. Bizim cumhurbaşkanlığı seçiminde bir iddiamız yok. Meclis seçiminde iddiamız var. Düşmanlarımız 27 bin imza aldık diye sevinebilir ama boş bir sevinçtir. Vatan Partisi çok büyük bir parti olarak Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir partidir. 

"TÜRK VE MÜSLÜMANIM"
- Türk ve Müslümanım. Allahtan başka bir ilah yoktur, Hz. Muhammed onun kuludür ve resulüdür. Bu inançta hepimiz birleşiyoruz. Oruç çok tuttum. Bayram namazlarına gençliğimde gittim. Cenaze namazlarına katılırım. Günde 5 vakit namaz kılmadığımı dürüstçe söylüyorum. Ben iyi bir Müslüman olarak vatanına milletine hizmet eden bir insan olarak dinimizin bana yüklediği vecibeleri yerine getirdim. Cumalara gitmiyorum.