Vatandaşları tarıma teşvik etmek isteyen belediye ekin hasadını yaptı. Hasattan geriye kalanların da sahipleri vardı

Vatandaşları tarıma teşvik etmek isteyen belediye, kendi arazilerine buğday ekmeye başladı. Ardından buğday hasadından geriye kalan samanları bölgede yaşayan endemik hayvanlar için yem olarak kullanıyorlar.

Vatandaşları tarıma teşvik etmek isteyen belediye ekin hasadını yaptı. Hasattan geriye kalanların da sahipleri vardı

Üreticiyi teşvik etme ve destek olma çalışmaları kapsamında vatandaşlara ata tohumlarını ücretsiz dağıtan, kompost üretim makinesi ile gübre üreten Pursaklar Belediyesi, kendi arazilerindeki buğdayların hasadının ardından artakalan samanları, hayvanlara yem olması için topluyor. Belediye ekipleri tarafından balya haline getirilen samanlar, Endemik Vadisi’nde bulunan Ankara keçilerine yem olması için özenle hazırlanarak transferi gerçekleştiriliyor.

Vatandaşları tarıma teşvik etmek isteyen belediye ekin hasadını yaptı. Hasattan geriye kalanların da sahipleri vardı - Resim : 1

BELEDİYE ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILDI

Boş halde duran belediye arazilerine üretime kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Göreve geldiğimiz günden itibaren atıl durumda duran belediye arazilerimizi değerlendirerek, her yıl buğday ve nohut ekimi gerçekleştiriyoruz. Hasat sonrasında oluşan samanın da değerlendirilmesine özen gösteriyoruz." dedi.

Vatandaşları tarıma teşvik etmek isteyen belediye ekin hasadını yaptı. Hasattan geriye kalanların da sahipleri vardı - Resim : 2

KEÇİLERE YEDİRİYORLAR

Çetin, "Ekinlerin hasadının ardından elde ettiğimiz samanları dünya genelinde bilinirliğe sahip olan Endemik Vadimizdeki Ankara keçilerimize yem olarak veriyoruz. Böylece tarımsal üretimden artakalan samanları hayvanların beslenmesinde değerlendirilerek, hiçbir şeyi israf etmiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de yarından Pursaklar için üretmeye ve üretime destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.