Ve Cimbom şampiyon!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i 2 - 1 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.

Ve Cimbom şampiyon!

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda oynanan müsabakada, Riad Bajic'in 17. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Müsabakanın ikinci yarısına istekli ve etkili başlayan Galatasaray, 47. dakikada Sofiane Feghouli ve 64. dakikada Henry Onyekuru'nun attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray ligde puanını 69'a yükseltirken, Medipol Başakşehir 66 puanda kaldı. Rakibine ikili averajda üstünlük sağlayan Galatasaray, sezonun bitmesine bir hafta kala üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Böylelikle Galatasaray kariyerindeki 22. şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

TERİM, KAZANDIĞI 8 LİG ZAFERİYLE BU ALANDA EN FAZLA ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN İSİM OLDU

Sarı-kırmızılı camiada toplamda 19. kupasını kazanan Terim, Süper Lig’de de en çok şampiyon olan teknik direktör unvanını da elinde bulunduruyor. Süper Lig’de 8. şampiyonluğunu kazanan Terim'i bu alanda 4 şampiyonlukla Ahmet Suat Özyazıcı ve 3’er şampiyonlukla, Mustafa Denizli, Daum ve Gordon Milne takip ediyor.

Terim’in zaferleri

Süper Lig’de Fatih Terim, Galatasaray’ın başında 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-2000, 2011-12, 2012-13, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında kupaya ulaştı.  

MAÇ SONU HOPARLÖRDEN ‘YAZ DOSTUM’ VE ‘ŞAMPİYONLAR LİGİ’ MÜZİĞİ

Galatasaray’da maç sonu büyük sevinç gösterileri yaşandı. Hakem Cüneyt Çakır’ın bitiş düdüğüyle birlikte havai fişek gösterilerinin yaşandığı kutlamada stat hoparlöründen de Barış Manço’nun ‘Yaz dostum’ şarkısı çalındı.

 Başakşehir golü bulunca ortalık karıştı!

Galatasaray-Başakşehir müsabakasının 17. dakikasında Bajic’in attığı gol sonrası saha içi karıştı. Çıkan olaylara polis müdahale etti.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın 17. dakikasında Bajic Başakşehir’i 1-0 öne geçiren golü attı. Bunun üzerine golden sonra iki takım yedek kulübeleri arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmada futbolcular ve teknik heyetler birbirine girerken, polis olaya müdahale etti. Yaşanan olayların sonucunda hakem Cüneyt Çakır, Galatasaray’dan İsmail Çipe ve Başakşehir’den Adebayor’a sarı kart gösterdi.

Başakşehir'de Emre Belözoğlu şoku!

Emre Belözoğlu, Galatasaray maçında sakatlanarak oyuna devam edemedi.
Belözoğlu, müsabakanın 27. dakikasında Galatasaraylı Donk ile girdiği ikili mücadele sonucu sakatlanarak yerini Mossoro’ya devretti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Galatasaray kadroda 3 değişiklik yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Badou Ndiaye'yi kadroya almazken, Martin Linnes ve Selçuk İnan'ı yedeğe aldı.

Terim bu futbolcuların yerine ilk 11'de Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Fernando Reges'i görevlendirdi.

Avcı'dan 3 değişiklik

Abdullah Avcı, ilk 11'de 3 değişikliğe gitti. 

Abdullah Avcı, Soner Aydoğdu, Milos Jojic ve Stefano Napoleoni'nin yerine Galatasaray karşısında İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu ve Eljero Elia'ya ilk 11'de şans verdi. 

Ve Cimbom şampiyon! - Resim : 2

Taraftardan yoğun ilgi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk için çıktığı karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar, müsabaka öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışladı.

Küçük taraftar Duhan Emir de maçta

Galatasaray spor kulübü, Fenerbahçe'deki stat ve müze turu sırasında Galatasaray armalı kıyafeti ters giydirilen küçük taraftar Duhan Emir'i, Medipol Başakşehir maçında ağırladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, müsabaka öncesinde Duhan Emir ve ailesiyle statta bir araya geldi.

Küçük taraftar, futbolcularla seremoniye katıldıktan sonra karşılaşmayı tribünlerden takip etti.

Ve Cimbom şampiyon! - Resim : 3

19 Mayıs kutlandı

Galatasaraylı taraftarlar, tribünde açtıkları pankartlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. İki takımın futbolcuları da üzerinde "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun" yazısının bulunduğu pankartla maç öncesindeki seremoniye çıktı.

Sarı-kırmızılı kulüp de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 50 bin Türk bayrağı dağıttı.