Vergi Kanunlarında köklü değişiklik! 1,4 milyon mükellefi ilgilendiriyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda yapılan değişikliği Resmi Gazete'de duyurdu. Açıklanan yeni karar 1,4 milyon mükellefi ilgilendiriyor. Peki, Resmi Gazete’de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”in içeriği nedir? Vergi Kanunda yapılan bu değişiklik kimleri ilgilendiriyor? İşte detaylar...

Vergi Kanunlarında köklü değişiklik! 1,4 milyon mükellefi ilgilendiriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğ ile başkanlık, mükelleflerden talep edilen bildirim yükümlülüklerini azaltan bir düzenlemeye geçilmiş oldu. Düzenlemeye ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; bilanço esasına göre defter tutan mükellefler, 5 bin liranın üzerindeki mal ya da hizmet alış veya satışlarını aylık olarak elektronik ortamda ‘Ba-Bs’ formları ile bildiriyordu. Yaklaşık 1,6 milyon Ba-Bs mükellef bulunuyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Yeni düzenlemeyle değişikliğe gidildi

Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeyle birlikte tüm alış ya da satışları 5 bin liranın altında olan veya alış ya da satışlarını e-Fatura, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu gibi elektronik belgeler ile gerçekleştiren mükelleflerin, bu formları “Ba-Bs bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır” kutucuğunu işaretleyerek elektronik ortamda göndermeleri gerekiyordu.

Formlara ilişkin herhangi bir bildirim yapılmayacak

Yeni Tebliğe göre; mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kalktı. Böylece tüm alış ya da satışları 5 bin liranın altında olan veya alış ya da satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık Ba-Bs formu vermeleri gerekmeyecek. Ba formu verenler açısında 1,4 milyon mükellef, Bs formu verenler açısından da 1,5 milyon mükellef artık bu formlara ilişkin herhangi bir bildirim yapmayacağı belirtildi.

Düzenleme gereği GİB, kamu kurumlarından mükelleflerin alış ve satışlarına ilişkin olarak elektronik ortamda bilgi alması halinde, bu bilgilerin Ba-Bs formlarına dahil edilme zorunluluğunu resmi internet sitesinde yapacağı bir duyuruyla kaldırabileceği bildiriliyor. Söz konusu formlarla bildirilen bazı bilgilerin mükellefler tarafından bildirilmesine gerek kalmayacak. Tebliğ, takip eden bildirim dönemi ile ilgili verilecek bildirim formlarına uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.