VGM, Belediyeler, Bakanlıklar... Gıda Kolisi almak için başvuru şartları neler? Nereye başvurulur?

Geçim sıkıntısı yaşayan 7’den 70’e her kesime destek olmaya çalışan ve sosyal devletin önemini her defasında vurgulayan devlet nakdi yardımların yanı sıra bu sefer de gıda kolisi yardımı için kolları sıvadı. Peki kimler gıda yardım kolisi alabilir? Milyonlarca vatandaşın yararlanabileceği yardım kampanyasıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

VGM, Belediyeler, Bakanlıklar... Gıda Kolisi almak için başvuru şartları neler? Nereye başvurulur?

Gıda Kolisi yardımı konusunda her kurumun başvuru koşulları farklılık gösterebiliyor. Ancak asıl önemli olan şart ise gıda kolisi yardımı alacakların gerçekten de yardıma mıhtaç olması. Gıda Kolisi yardımı alacak kişiler ilk olarak araştırılacak ve durumunun gerçekten yardıma ihtiyacı olup olmayacağı sorgulanacaktır.

Gıda yardımı genel olarak koli şeklinde verilse de yardım yapan bazı kuruluşlar bu yardımı nakit ya da alışveriş çeki şekline çevirebiliyor.

Peki Gıda Yardımından kimler faydalanabiliyor, Gıda Yardımı başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan gıda yardımın

Vakıflar Genel Müdürlüğü denince akla ilk gelen gıda yardımı olmakta. Peki VGM’nin gıda yardımından kimler yararlanabilir?

VGM sadece sosyal güvencesi olmayan ve geliri asgari ücret miktarının altında kalan vatandaşlara gıda kolisi yardımında bulunuyor.

VGM gıda yardımı başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verdiği gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru yapmak için VGM’nin resmi internet sitesinde bulunan başvuru formunu doldurabilir. Dileyen kişiler de kurumun il müdürlüklerine bizzat giderek başvuru yapması mümkündür.

Gıda yardımı nasıl alınır?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), belediye başkanlıkları ve VGM tarafından verilecek gıda yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, bizzat giderek yardımın verileceği kuruma başvuru yapması gerekmektedir. Örneğin; VGM’den kuru gıda yardımı almak isteyen bir vatandaş, kendi şehrinde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvuru yapacak. Başvuru esnasında istenen belgeler de ilgili kuruma teslim edilecek. Gerekli başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra ilgili kurum tarafından inceleme başlayacak ve yardım almaya hakkınız olup olmadığı araştırılacak. İncelemenin olumlu sonuçlanması durumunda tarafınızla iletişime geçilecek ve gıda yardımınız size teslim edilecektir.