Bakan Koca açıkladı! Türkiye kitlesel bağışıklığı ne zaman sağlayacak?

Virüsün kırılma noktası olarak görülen kitlesel bağışıklığın Türkiye'de ne zaman sağlanacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bağışıklık için tarih verdi.

Bakan Koca açıkladı! Türkiye kitlesel bağışıklığı ne zaman sağlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün yapılan kabine toplantısı ve ardından gazetecilerle yaptığı sohbette Türkiye'nin pandemiyle mücadelesiyle ilgili beklenen haberi verdi.

Bakan Koca, hedefin haziran ayında 18-20 yaş üstü herkesi aşılamak olduğunu söyleyerek kitlesel bağışıklığın en geç temmuz ayında gerçekleşebileceğini müjdeledi.

Tarih verdi!

Bakan Koca "Sinovac'la ilgili üretim yetkisi verildi ama önümüzdeki birkaç ayda olabilecek bir üretim değil. Bu hafta için Çin'den 10 milyondan fazla aşı gelecek. BioNTech aşısında da Haziran'da 30 milyon, Temmuz, Ağustos, Eylül'de ise ciddi bir miktar için tekrar anlaşması yapıldı.  Haziran, Temmuz aylarında BioNTech aşısında toplamda 50 milyon rakamına ulaşacağız. Bu rakamlar Eylül sonuna kadar 90 milyonu da aşar. Kitlesel bağışıklığı haziran ve temmuz aylarında öngörüyoruz. Ağustos'u, Eylül'ü bulmaz" dedi.

 

Kaynak: Sabah