Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi?

Kelebeğin Rüyası, Ekşi Elmalar, Organize İşler gibi birbirinden başarılı işlere imza atan ünlü yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın 'Vizontele Tuuba' filmi bu akşam Star Tv ekranlarında izleyici ile buluşuyor. 2001 yılında çekilen 'Vizontele' filminin devam filmi olan Vizontele Tuuba, bir dönem 'farklı zamanlarda yaşanmış olayların derlenerek kurgulanmasından' oluşuyor. Peki, Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi?

Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi?

Vizontele Tuuba, 2004 yılında vizyona giren, Vizontele filminin devam filmi olan bir yapımdır. Usta yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın en başarılı yapımlarından biri olan Vizontele Tuuba'nın senaryosunu da yine Yılmaz Erdoğan kaleme aldı. Başrollerinde ise  Yılmaz Erdoğan, Tuba Ünsal, Demet Akbağ, Tarık Akan ve Altan Erkekli gibi birbirinden yetenekli oyuncular yer aldı. Peki, büyük bir kitle tarafından oldukça çok beğenilen Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi? İşte, tüm detaylar...

Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi? - Resim : 1

VİZONTELE TUUBA FİLMİ KONUSU NEDİR?

1974 yılında televizyonun kasabaya gelmesiyle her şey değişmiştir. Artık kasabada bazı evlerde televizyon var, akşamları televizyonu olan evlerde insan toplanıyor, Dallas seyrediyorlar. Deli Emin kasabanın tabela işleriyle uğraşıyor. Dükkanların, kahvehanelerin, yazlık sinemanın, Adalet Partisi İlçe Başkanlığı'nın ve devrimci derneklerin tabelalarını hep o hazırlamış; hepsinin bir köşesine de bir güvercin resmi kondurmuş. Kütüphanesi olmayan kasabaya kütüphaneci olarak atanan Güner Bey ve tekerlekli sandalyedeki kızı Tuba ise bu karışık günlerde kasabaya yepyeni bir hava getirecektir.

Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi? - Resim : 2

VİZONTELE TUUBA FİLMİ OYUNCULARI KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan

Tarık Akan

Altan Erkekli

İclal Aydın

Demet Akbağ

Tuba Ünsal

Tolga Çevik

İdil Fırat

Bican Günalan

Şener Kökkaya

Salih Kalyon

Tuncer Salman

Erdal Tosun

Bülent İnal

Celal Tak

Nuri Gökaşan

Zerrin Sümer

Sinan Bengier

Caner Alkaya

Cezmi Baskın

Zeynep Tokuş

Selim Erdoğan

Volkan Demirok

Bahri Beyat

Nejat Uygur

Deniz Akkaya

Bahtiyar Engin

Ata Demirer

Selahattin Taşdöğen

Meral Çetinkaya

Şenol Ballı

Şahin Yaylı

Sinan Kılıç

Nusret Karakuş

Deniz Erdoğan

Cahit Taş

Tuna Orhan

Derya Oyanay

Elif İnci

Yasemin Ergene

Arzu Tan Bayraktutan

Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi?

2001 yapımı Vizontele filminin devam filmi olan Vizontele Tuuba filmi 2004 yılında gösterime girdi. Filmin yapımındaki tüm birimlerde toplam 150 kişi görev aldı. Filmde yaklaşık 7000 oyuncu rol aldı. Bunların 80'i profesyonel oyuncu, 1000'i civciv, geriye kalan yöreden seçilmiş figürandı. Civcivlerden biri başrollerden birini oynadı.

1980 yılının Hakkâri'si için, Van'ın Gevaş İlçesi'nde, üç ay boyunca 3150 m²'lik alanda inşaat çalışması yapıldı. Mekanların inşa edileceği 7500 m² çamurla kaplı alanın drenaj çalışmaları için 45 kamyon ve 82 traktör dolusu taş, 215 kamyon dolgu malzemesi kullanıldı.
Çekim platosunun inşaatında bir ay boyunca günde 85 kişi çalıştı.

Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi? - Resim : 4

Tüm bu çalışmalar sonucunda 14 ev, 22 dükkân, 1 açık hava sineması, 1 benzin istasyonu, 1 otobüs terminali, sokaklar ve caddeler inşa edildi. Platoda kurulan dikim atölyesinde 1000'den fazla kostüm hazırlandı.

Filmin Ankara'da geçen sahneleri, Yılmaz Erdoğan'ın okuduğu Aydınlıkevler Lisesi'nde çekildi.
Çekimlerin başladığı günden itibaren Gevaş'taki film kampına kurulan bir sette kurgu çalışmaları filmin çekimiyle paralel yürütüldü.

Vizontele Tuuba filmi konusu nedir, oyuncuları kimdir? Vizontele Tuuba filmi ne zaman, nerede çekildi? - Resim : 5

Filmin laboratuvar ve çekim sonrası işlemleri Almanya'nın Münih kentindeki Arri Stüdyoları'nda yapıldı. Filmin müziklerini Kardeş Türküler yaptı, müzikler aynı zamanda bir albüm hâline getirildi ve filmin vizyona girişiyle birlikte satışa sunulacak. Sezen Aksu da, filmin finali için bir şarkısıyla destek verdi.

Filmin afişi başta olmak üzere, bütün baskılı malzemelerinin tanıtım kampanyasını üstlenen ve Hollywood'un birçok önemli filminin de tanıtım kampanyalarını üstlenmiş olan Emrah Yücel, Vizontele Tuuba için, hepsi birbirinden güzel 60 adet afiş tasarladı. BKM, bunun üzerine Vizontele Tuuba'nın afiş seçimi konusunda da seyircilerinin fikirlerine başvurmaya karar verdi. Emrah Yücel ve şirketi Iconisus'un tasarladığı 60 afişin içinden 20 tanesini seçti, bunların içinden filmin esas afişi olacak olanı seyirciler belirledi.