Telegram'da yeni dönem! Ücretli oluyor

WhatsApp'ta yaşanan teknik aksaklıkların ardından en çok tercih edilen uygulamalardan olan Telegram'da içerik oluşturucular kullanıcıların belirli mesajları görüntülemesi için para talep edebilecek.

Telegram'da yeni dönem! Ücretli oluyor

Yaşanan teknik aksaklıkların ardından WhatsApp'a rakip olan Telegram, kullanıcıların belirli mesajları görüntülemesi için içerik oluşturucularının kullanıcılardan para talep etmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği sessizce test etmeye başladı.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Yeni sistem sorun yaratabilir

Özellik ilk olarak Telegram'ın iOS sürümünde görüldü. Telegram, Apple'a uygulama içi satın alımlarda yüzde 30 komisyon vermek zorunda. Ancak Telegram bu komisyonu vermemek için ücretli içerikte kullanıcılara kendi ödeme sistemiyle ödeme yaptırıyor. Bu da App Store yönergelerine aykırı olduğu için Telegram uygulaması kaldırılabilir.

Bu Telegram'ın ilk Apple'a komisyon vermeme girişimi değil. iOS uygulaması aracılığıyla Premium abonelik için ödeme yapıldığında yıllık abonelik ücreti 4,99 dolarken, Telegram web sitesinden ödeme yapıldığında bu ücret 3,99 dolara düşüyor.