Yağmur sonrası kendiliğinden yetişen mantarlar pazarda kilosu 100 TL'den satılıyor

Ekim ayı geride kalırken iyiden iyiye kendisini gösteren sonbaharın etkili olduğu Kütahya'nın Gediz ilçesinde yağışlar sonrası doğada kendiliğinden oluşan mantarlar yöre halkı tarafından toplanarak sofraları süslüyor.

Yağmur sonrası kendiliğinden yetişen mantarlar pazarda kilosu 100 TL'den satılıyor

Ekim ayını geride bırakırken iyice kendisini göstermeye başlayan yağışlar Kütahya'nın Gediz ilçesinde etkili olmaya başladı. Bölgede kendisini gösteren yağışlar ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında kendiğinden mantarlar oluşmasına neden oldu. Yörede Espit olarak bilinen bu yabani mantarlar toplanarak sofraları süslüyor. 

TOPLANAN MANTARLAR PAZARLARDA KİLOSU 100 TL'DEN SATILIYOR

Geçtiğimiz ay boyunca vatandaşlar boş oldukları tatil günlerinde dağ v e ormanlara giderek Espit topladı. Kimi vatandaş ise topladıkları mantarları pazaryerine getirerek kilosunu 100 TL'den satışa sundu. Mantar toplayan Ali Demiray, "Her yıl İlkbahar ve sonbaharda yağışlardan dolayı ormanlarımızda çok lezzetli olan Espit mantarları çıkıyor. Bizde ormanlık alanlara giderek, hem stresimizi atıyor hem de bu mantarları topluyoruz. Topladığımız mantarları kendimiz de yiyoruz. Fazla olanları ise satıyoruz. Bu sene mantara doyduk. Rabbim bol bol verdi" ifadelerini kullandı.

 

Yağmur sonrası kendiliğinden yetişen mantarlar pazarda kilosu 100 TL'den satılıyor - Resim : 1