Yakalandılar! Elebaşımız Harry Potter dediler...

Mersin'de bir grup dolandırıcı, bankaların internet sitelerini birebir kopyalayarak çok sayıda kişiyi dolandırdılar. Vatandaşların bir kısmının adına ihtiyaç kredisi çektiler, bir kısmının ise bilgilerini çaldılar. Son vurgunda ise yakayı ele verdiler. 

Yakalanan zanlılar emirleri Harry Potter'dan aldıklarını söylediler. Polis şimdi, Harry Potter lakaplı çete liderini arıyor.

Mersin'de yaşanan olayda dolandırıcılar bankaların ve alışveriş sitelerinin birebir taklitlerini yaptılar. Onlarca kişiyi ağlarına düşürdüler. Kimine 30 bin lira ihtiyaç kredisi çektirdiler, kiminin de kişisel bilgilerini ele geçirip hesaplarındaki paraya el koydular.

Gelen şikayetler üzerine polisler harekete geçerek operasyon başlattı. Dolandırıcılar teknik ve fiziki takibe alındı. Ardından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili yapılan incelemede, şüphelilerin aynı yöntemle bir çok ilde 30 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı. Talimatları ise 'Harry Potter' lakaplı suç örgütü elebaşından aldıkları belirlendi. Polis, şimdi Harry Potter’ın peşine düştü.