Yapılan son çalışma foklarla ilgili çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı... Kendi ömürlerini kendileri kısaltıyormuş

Yapılan son çalışma fok balıkları hakkında ilginç bir gerçeği ortaya koydu. Fok balıkları genç yaşlardayken çok fazla dişi partnere sahip olmak istiyor ve yaşıtlarıyla kavga etmekten zevk alıyor. Ancak cinsel partner sayısının artması ve kavgalarının ciddi yaralanmalara sebep olması sebebiyle genç yaşta ölüyorlar.

Yapılan son çalışma foklarla ilgili çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı... Kendi ömürlerini kendileri kısaltıyormuş

Genç fok balıklarının üreme dönemlerinde yaklaşık 50 dişi partneri olması trajik bir şekilde erken ölmelerine neden oluyor. Çok fazla cinsel ilişki deneyimi yaşamak isteyen genç fok balıkları, bu istekleri sebebiyle genç yaşta ölüyorlar. Bununla birlikte oldukça öfkeli olan genç foklar, diğer foklarla kavgaya tutuşarak çok ciddi yaralanmalar yaşayabiliyorlar. 

Yapılan son çalışma foklarla ilgili çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı... Kendi ömürlerini kendileri kısaltıyormuş - Resim : 1

ERKEK FOKLAR 10 YIL HAYATTA KALIYOR

Üreme mevsimi boyunca karada kaldıkları için, beş tonluk yaratıklar üç ay boyunca yemek yemezler. Yapılan çalışma, baskın erkeklerin genellikle 10 yıla kadar hayatta kaldığını ve dişi partnerlerinin sayısı arttığında daha genç yaşta öldüğünü buldu. Dişiler genellikle en az 20 yıl yaşar. Güney Afrika'daki Pretoria Üniversitesi'nden Dr Kyle Lloyd şunları söyledi: "Bu üreme mevsimleri oldukça kaotik. Sahiller çok kalabalık ve erkekler çok çalışıyor.”