Yaralı atı izne gelen uzman çavuş kurtardı

Hurda taşımak için kulllanıldığı ve sahibi tarafından zorlanılan atı izne gelen uzman çavuş kurtardı. Vatandaşlar ise atın yaralarını görünce gözyaşı döktü.

Olay Bursa’da meydana geldi. İzne gelen Uzman Çavuş Serdinç Bağdagül, bir atın ayak sesleri ve sahibinin bağrışlarını duydu. Mardin’de görev yapan ve izin için Bursa’ya gelen Uzman Çavuş, seslerin geldiği yöne doğru gittiğinde ise atın hurdacılık yapan sahibi tarafından zorlanıldığını gördü.

Farklı yerinde yaraların olduğunu da gören Bağdagül, atı sahibinin elinden hemen aldı ve yetkililere haber verdi.

 “Atı döverek götürmeye çalışacaktı”

Bağdagül; “Atın ayak seslerini ve bir adamın bağırmasını duydum. Gelip baktığımda atın durumunun iyi olmadığını ve sahibinin onu zorla yürütmeye çalıştığını gördüm. Hemen duruma müdahale ederek atı aldım. Sahibi fazla direnmeye çalıştı hatta eğer biz müdahale etmeseydik atı döverek götürmeye çalışacaktı ama biz buradayız diye yapamadı. Buradaki vatandaşlarla beraber hayvana işkence edilmesini engelledik. Yetkili kurumlara haber verildi gereken neyse yapılacak” dedi.

Atın yere çökmesini sağlayan vatandaşlar güneşten korunması için üzerine çarşaf açtılar. Polis ekipleri, atı vermemek için direnen sahibini sakinleştirmeye çalışırken, vatandaşlar da ata evlerinden getirdikleri arpayı yedirerek su içirdi.

Dakikalarca yetkililerin gidip atı alması için bekleyen vatandaşlar atın yaralarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Atın sahibi Kamil B. (59) ifadesi alınmak üzere Görükle Polis Merkez Amirliğine götürüldü.