Yaralı bulunan küçük orman kartalı, ameliyatının ardından yeniden doğa ile buluşturuldu

Bursa'da bir ay önce boş bir arazide bitkin vaziyette bulunan küçük orman kartalı, Bursa Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınarak tedavi edilmesi için Karacabey Ovakorusu Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilmişti. Sağlık kontrolleri tamamlanan küçük orman kartalı yetkililer tarafından tekrar doğaya bırakıldı.

Yaralı bulunan küçük orman kartalı, ameliyatının ardından yeniden doğa ile buluşturuldu

Bursa'da bir ay önce boş bir arazide bitkin halde bulunan küçük orman kartalı yetkililer tarafından koruma altına alınarak tedavisine başlandı. Tedavisi tamamlanan küçük orman kartalı işlemlerin ardından yeniden yetkililer tarafından doğaya bırakıldı. 

TAKİP İÇİN AYAĞINA BİLEZİK TAKILDI

Bursa Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bir ay önce bitkin halde gelen küçük orman kartalı, tedavisinin ardından sağlığına kavuşunca tekrar doğaya salındı. Geldiğinde bitkin ve yaralı olduğu öğrenilen kartalı ameliyat eden Karacabey Ovakorusu Rehabilitasyon Merkezi personelleri, kartal sağlığına kavuşunca bir ay müşahede altında tuttu. Daha sonra kendine gelen kartalı Karacabey Ovakorusu Rehabilitasyon Merkezi personelleri, ayağına bilezik takarak doğaya saldı. O anlar ölümsüzleştirildi.

 

Yaralı bulunan küçük orman kartalı, ameliyatının ardından yeniden doğa ile buluşturuldu - Resim : 1