Yaralı olarak bulunmuştu. Yavru vaşaktan güzel haber geldi. Özel programla sağlına kavuştu

Kars’ta yer alan Kağızman ilçesinde yaralı ve bitkin düşmüş halde yavru vaşak bulunmuştu. Durum hemen ekiplere haber verilmişti. Tedavi altına alınan yaralı yavru vaşaktan güzel haber geldi. Uygulanan özel rehabilitasyon programı ile vaşak sağlığına kavuştu.

Kars’ın Kağızman ilçesinde yaralı ve bitkin düşmüş halde bulunan yavru vaşak, DKMP Kars ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayvanı Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerince muayene edilen henüz bir aylık minik vaşağın hasta olduğu ve yorgun düştüğü tespit edildi. Cinsiyetinin dişi olduğu belirlenen yavru vaşağa Kars’ın dünyaca ünlü tarihi alanlarından ‘Ani’ ismi verildi.

ÖZEL PROGRAMLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

 Veteriner hekimlerce uygulanan özel rehabilitasyon programı ile bakım ve beslenmesi gerçekleştirilen Ani, gün geçtikçe büyüyerek, aşamalı olarak katı gıdayla beslenmeye başladı. Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabilitasyon süreci devam eden ve ergin bir birey olan vaşak, ilerleyen günlerde açık kafeslere alınacak. Vaşak, rehabilitasyon sürecinin ardından DKMP Kars Şube Müdürlüğü personelince yeniden doğaya salınacak.