Yaşlı adam tam yarım saat ayı ile boğuştu! Son anda komşuları kurtardı!

Artvin'de yaşanan olayda 82 yaşındaki Mustafa Bilen, otlayan hayvanları toplamak için gittiği merada ayı saldırısına uğradı. Defalarca öldürücü pençe darbesi alan yaşlı adam, komşularının ayıyı vurması ile son anda kurtuldu. Bilen, 5 gündür tedavi görüyor.

Yaşlı adam tam yarım saat ayı ile boğuştu! Son anda komşuları kurtardı!

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Cevizli köyünde yaşayan Mustafa Bilen, otlayan hayvanlarını toplamak için gittiği merada ayı saldırısına uğradı. Yaklaşık yarım saat süren boğuşmanın ardından, komşularına yardım çığlığını duyurabilen talihsiz adam, yetişen komşularının ayıyı tüfek ile vurmasıyla kurtuldu. 5 gündür Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Bilen o anları anlattı.

"KORKU VE ACIDAN AYININ AĞZINA ELİMİ SOKTUM, DİLİNİ SIKARAK ZAMAN KAZANDIM"

Yarım saat kadar ayıyla boğuştuğunu söyleyen Mustafa Bilen yaşadığı korku dolu anları, “Ben ayıyı fark etmedim, o beni görünce bağırdı ve dereye atladı suya düştü. Daha sonra sudan çıktı, benim üzerime geldi. Önce ayağımdan tuttu. Daha sonra kollarımdan ve farklı bölgelerime diş ve pençelerini batırdı. Korku ve acıdan ayının ağzına elimi soktum ve dilini sıktım. Bu şekilde zaman kazandım. Daha sonra bağırmaya başladım 'Kurtarın' diye seslenmeme komşularım yetişti. 'Amca geldik' dediklerin duydum. Ayı üzerimdeydi komşum iki kez ateş etti öldü ayı. Yaklaşık yarım saat sürdü boğuşmamız. Tekmeyle ittim üstümden düşürdüm yere. Köyde ayı var. Özellikle ormana yakın mahallelerde çok var. Bu aralar ceviz yemeye geliyorlar." ifadeleri ile anlattı.

Yaşlı adam tam yarım saat ayı ile boğuştu! Son anda komşuları kurtardı! - Resim : 1

"ÇOCUK YA DA KADIN OLSA KENDİNİ KURTARMA ŞANSI YOK"

Mustafa Bilen’in oğlu Önder Bilen ise konu ile ilgili, “Bu ayılar son zamanlarda neden bu kadar saldırgan oldu. Ormanlarda yiyecek mi bulamıyorlar. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Orada benim yeğenim de olabilirdi. Babam tecrübesiyle kurtulmuş. Çocuk ya da kadın olsa kendini kurtarma şansı yok. Allah kimseye bu acıyı vermesin. Eskiden ayılar vardı. Ayı bizi gördüğü zaman kaçardı insanlara dokunmazlardı. Bu hayvanlarda bir sıkıntı var araştırılması istiyoruz.” dedi.