Yaşlı kadın, dünyanın en sinirli hayvanının dibine girip fotoğrafını çekti. Kadın umursamadı ama o anları görenler az kalsın kalpten gidecekti

Dünyanın en sinirli ve yaklaşılmaması gereken yaratıklarından biri olan bizonun yanına kadar giderek fotoğrafını çeken ve neredeyse yürümekte zorlanan yaşlı kadın görenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Bizonun yaşlı kadının yanından geçtiği anda herkesi bir korku kaplasa da yaşlı kadın, sakin sakin yanından geçip gitmeyi başardı.

Yellowstone parkına gezmeye giden yaşlı kadının görüntüsü görenlerin yüreğini ağzına getirdi. Yaklaşmanın yasak olduğu bu öfkeli yaratıkların yanına kadar gelerek fotoğraflarını çeken yaşlı kadına her an saldıracak diye korku içinde izlendi. Neyse ki kadın sağsalim oradan uzaklaşmayı başardı. Ancak yetkililer, bir kez daha uyarıları tekrarladı. 

Yaşlı kadın, dünyanın en sinirli hayvanının dibine girip fotoğrafını çekti. Kadın umursamadı ama o anları görenler az kalsın kalpten gidecekti - Resim : 1

İNSANLARDAN ÜÇ KAÇ HIZLI KOŞUYOR

Her zaman olduğu gibi, bir bizonla karşılaşıldığında Yellowstone Milli Parkı'nın güvenlik ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

"Bizonlar, Yellowstone'da diğer tüm hayvanlardan daha fazla insanı yaraladı. Bizon tahmin edilemez ve insanlardan üç kat daha hızlı koşabilir. Daima bizondan en az 25 yarda (23 m) uzakta durun.

Yaşlı kadın, dünyanın en sinirli hayvanının dibine girip fotoğrafını çekti. Kadın umursamadı ama o anları görenler az kalsın kalpten gidecekti - Resim : 2

ETKİLEŞİME GİRMEKTEN KAÇININ

Bizonlar bir kamp alanına, patikaya, ahşap kaldırıma, otoparka veya gelişmiş bir alana yakın olduklarında onlara yer açın. Gerekirse, yakınlardaki vahşi bir hayvanla etkileşime girmekten kaçınmak için arkanı dön ve diğer yoldan git. 

Yaşlı kadın, dünyanın en sinirli hayvanının dibine girip fotoğrafını çekti. Kadın umursamadı ama o anları görenler az kalsın kalpten gidecekti - Resim : 3

HEMEN UZAKLAŞIN

Yaklaşan bizon onları tehdit eder ve blöf yaparak, kafa sallayarak, pençeleyerek, böğürerek veya horlayarak yanıt verebilirler. Bunlar, çok yakın olduğunuza ve bir saldırının yakın olduğuna dair uyarı işaretleridir. Yerinizde durmayın. Hemen hayvandan uzaklaşın veya yürüyün. Hayvan sizi takip ederse uzaklaşırken ayı spreyi sıkın.”