Yavru karacaların annelerine kavuşma anları anbean görüntülendi

Düzce’de iki vatandaş tarlalarında buldukları yavru karacaların kaybolduğunu düşünüp Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Çalışmalar sonucunda karacalar annelerine kavuştu. O anlar fotokapanlara anbean yansıdı.

Yavru karacaların annelerine kavuşma anları anbean görüntülendi

Düzce’de Ahmet Şahin ile Hüseyin Arslan,tarlalarında buldukları 2 karaca yavrusunun kaybolduğunu düşünüp hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü'ne  bilgi verdi. Çalışma başlatan ekipler, anneyi bulmak için yavruları yeniden tarlaya getirdi. Ekipler, burada fotokapan kurup, yavruları takibe aldı. Takip edilen karacalar, bir süre sonra gelen annelerine kavuştu; o anlar fotokapana yansıdı.

Yavru karacaların annelerine kavuşma anları anbean görüntülendi - Resim : 1

“DOĞAL YAŞAM ALANLARINDAN UZAK DURALIM”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Mayıs-Haziran dönemi, yaban hayatın en hassas hayvanlarından olan karacaların yoğun üreme dönemidir. Bu dönemde karacaların doğal yaşam alanlarından uzak durmaya özen gösterelim. Doğada bulduğumuz yavru karacaları almayalım. Çünkü yavrular, annelerinden ayrı kaldıklarında yaşamaları imkansız denecek kadar zorlaşmaktadır" denildi.

Yavru karacaların annelerine kavuşma anları anbean görüntülendi - Resim : 2

Yavru karacaların annelerine kavuşma anları anbean görüntülendi - Resim : 3