Yavuz Bingöl'den eleştirilere yanıt: O cenahtan ayrıldım!

Oyuncu ve şarkıcı Yavuz Bingöl, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan 'Akif' filminin çekimleri sırasında aldığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine, artık sosyal medya ile ilgilenmediğini söyledi.

Yavuz Bingöl'den eleştirilere yanıt: O cenahtan ayrıldım!

 Rolü için ‘Arapça kelimeler çalışıyorum” sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Bingöl, "Mehmet Akif’in ruhunu incittiler. Günümüzde yaşayan yakınlarını, bizleri üzdüler" demişti.

İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini beyazperdeye taşıyan 'Akif' filminin galası önceki akşam Özdilek Park İstanbul AVM'de gerçekleşti. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan 'Akif'in galasına; Ersoy'un torunu Selma Argon, filmin başrol oyuncuları, sinemaseverler ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz katıldı.

24 Eylül'de vizyona girecek olan film öncesi oyuncu kadrosu ve yönetmen Sadullah Şentürk, bir araya gelerek, basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.

"Bu devlet nasıl kurulmuş görsünler" 

Yavuz Bingöl, Mehmet Akif Ersoy'un yol hikayesini ve İstiklal Marşı'nı yazma sürecini anlattıklarını ve bu süreçte milli şairin torunu Selma Argon'un kendilerine büyük destek olduğunu kaydetti.

56 yaşındaki sanatçı, milli marşın kabulünün 100'üncü yılında bu filmde milli şair Mehmet Akif Ersoy'u canlandırdığı için büyük şeref duyduğunu söyledi.

"Tacettin Dergahı'nı ziyaret ettim, oranın havasını soludum. Şiiri yazdığım masada ve yattığı yatakta oturdum. Şiiri yazdığı masaya dokunmak, koltuğa dokunmak, duvarlara bakmak beni role hazırladı. Birinci Meclis'te çekimlerimiz oldu, Mustafa Kemal Atatürk'ü oynayan Fikret Kuşkan ile olan sahnelerimiz de özeldi."

Ünlü oyuncu, "Çocuklarımızı gençlerimizi izlemeye davet ediyorum. Bu şiir nasıl yazılmış, bu devlet nasıl kurulmuş görsünler. Tarihi bir kişiliği oynamak onur vericiydi, inşallah izleyenler memnun kalır. Torunu Selma Hanım'la sohbetim ve onun konferanslarını dinledim Youtube'dan" şeklinde konuştu.

"Twıtter'ı tamamen bıraktım" 

Filmin galasına kızı Türkü, torunu ve damadıyla gelerek objektiflere poz veren Bingöl, gişeden beklentisini "Pazartesi günü bakacağız gişeye, iyi olur inşallah. Rekor beklentim yok ama inşallah olur. Türk Sineması'nda önemli gişe yapan filmlerimiz var, onlar kadar ilgi görsün isterim" sözleriyle anlattı.

Yavuz Bingöl, film çekilirken aldığı eleştirilerin hatırlatılmasıyla sosyal medyayı bıraktığını açıkladı. "Onlar anlamsız şeyler" diyen oyuncu ve şarkıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben alıştım eleştirilere ama hazırlıklı değilim. Çünkü ilgilenmiyorum artık sosyal medyayla. Çok ciddiye almıyorum asla, insanların hiç birbirine saygısı yok, o cenahtan ayrıldım. Kullanmıyorum Twitter'ı, tamamen bıraktım."

"Ayıp ettiler" 

Mehmet Akif Ersoy rolü için "Arapça kelimeler çalışıyorum” sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Bingöl, "Ne cahilliğim kaldı, ne başka bir şeyim. Ayıp ettiler. Sanki Mehmet Akif vaazlarını Arapça söylüyormuş, Osmanlı Türkçe konuşmuyormuş da Arapça konuşuyormuş. Bu kadar cahilmişim gibi bir ton şey yazıp çizdiler" şeklinde konuşmuştu.

Sanatçı, "Daha gösterimi çıkmamış bir filmi bu kadar eleştirmek doğru değildir. Mehmet Akif’in ölüm yıldönümünde sosyal medyada yazılan çizilenler artık zıvanadan çıkmış. Mehmet Akif’in ruhunu incittiler. Günümüzde yaşayan yakınlarını, bizleri üzdüler" şeklinde konuştu" ifadelerini kullanmıştı.