Yazın en büyük kabusu için Türkiye’de 30 Mayıs denmişti…Sayılı günler kaldı, uyarılar çoğaldı

Yaz ayları için büyük tehdit oluşturan keneler için 30 Mayıs uyarısı yapılmıştı. Söz konusu tarihin ardından vakaların çoğalması ve doğada artmasının beklendiği açıklandı. Uzmanlarda uyarı üstüne uyarı yaparak hastalığının insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtilerek herkesi uyardı

Yazın en büyük kabusu için Türkiye’de 30 Mayıs denmişti…Sayılı günler kaldı, uyarılar çoğaldı

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan kenelerin 30 Mayıs tarihi verilmişti. Uzmanlar bu tarihten sonra vakaların artacağını belirterek dikkat edilmesini istemişti. Tarihin yaklaşmasıyla beraber uyarılar da git gide çoğaldı.

Yazın en büyük kabusu için Türkiye’de 30 Mayıs denmişti…Sayılı günler kaldı, uyarılar çoğaldı - Resim : 1

UYARILAR SIK SIK DEVAM EDİYOR

Erzincan'da sağlık ekiplerince vatandaşlar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan keneler hususunda bilgilendiriliyor. Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelerden nasıl korunulması gerektiği ve kene tutulmalarına karşı ne yapılması gerektiği konusunda riskli bölgeler başta olmak üzere ilçe merkezi, merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde; kahvehane, cami, okul vb. toplu alanlarda saha eğitimleri, muhtar, din görevlileri ve sağlık personelleri eğitimleri devam etmekte. Bu çerçevede eğitimlerin mayıs ve haziran aylarında devam etmesi planlanmakta.