Yeğenine böbreğini bağışladı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez canlıdan canlıya organ nakli yapıldı. Yeğenine böbreğini bağışlayan Rahim Çelik'ten alınan böbrek, yeğeni Orhan Güngör'e başarıyla nakledildi.

Yeğenine böbreğini bağışladı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez canlıdan canlıya organ nakli gerçekleştirildi. 68 yaşındaki Donör Rahim Çelik, yeğeni Orhan Güngör'e böbreğini bağışladı. Çelik'ten alınan böbrek, Güngör'e, kapalı yöntemle nakledildi. Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, "Verici kişinin ameliyatı, laparoskopik (kapalı) ile gerçekleştirildi. Bu yöntemle yapılan böbrek ameliyatında sadece 2 tane ufak kesi ile böbrek, içeride serbestleştirildikten sonra çıkarılıp, alıcıya naklediliyor. Konforlu, ameliyat sonrası çok rahat geçirilebilen bir yöntem. Hastamızda da gördüğünüz gibi bugün taburculuğunu planlıyoruz. Hastalar, bugün ameliyattan sonra ikinci gününde. İkisi de gayet iyi. Vericiyi taburcu etmek üzereyiz" dedi.

Yeğenine böbreğini bağışladı - Resim : 1

"RAHATIM, MUTLUYUM"

Böbrek nakli yapılan Orhan Güngör, 2019'da böbrek rahatsızlığı geçirdiğini belirterek, "Bu süreçten sonra dayım, bana böbreğini vermek istedi. Murat hoca da ameliyatımızı gerçekleştirdi. Rahatım, mutluyum, huzurluyum, hocalarıma teşekkür ederim. Hepsinin eline sağlık" dedi. Böbreğini bağışlayan Rahim Çelik de "Böbreğimi yeğenime bağışlamaya karar verdim. Kapalı nakil yöntemi ile ameliyat oldum. Ameliyatımız güzel geçti. Çok rahatım, hastane ve personelden memnun kaldım. Yeğenimi, sağlığına kavuşturdu; ben de oldukça iyiyim. Murat hocamıza ve ekibine teşekkür ederiz" diye konuştu.

"ORGAN BAĞIŞINA HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR"

​İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde canlıdan canlıya organ nakli gerçekleştirildiğini, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Nakil bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışına her zaman ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Yavuzyılmaz, "Yapılan bağış sayısının azalması, birçok hastanın organ nakli yapılmadan vefat etmesine neden oluyor. Halkımızın bu noktada duyarlı hareket edeceğine inanıyorum" dedi.