Yeni ay nedir?

Ay tam olarak Güneş ile Dünya arasındayken aydınlık yüzü Dünya'dan hiç görünmez. Bu evresi yeni ay olarak adlandırılır. Yaklaşık iki hafta sonra dolunay görülür. Yeni ay enerjisi ile ilgili olarak ise yeni ay, ayın ilk fazıdır. Bu faz yenilikleri ve önümüzdeki bir aylık sürecin başlangıcını temsil eder. Yeni ayın enerjisi, tıpkı dolunay gibi, ayın diğer fazlarına kıyasla çok daha güçlüdür ve bizlere önümüzdeki süreçte neler başarmak istediğimizi, hayallerimizi ve hedeflerimizi hatırlatır.

Yeni ay nedir?

Yeni ay evresinde yeni ay ritüeli olarak niyetlerinizin yeniden farkında olarak planlayabilirsiniz ve olmasını istediğiniz olaylar için ufak tefek adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Attığınız tohum büyüyerek gelişecektir. Yeni ay süresi ayın büyümeye başlayıp dolunaya kadar olan yaklaşık 14 günlük bir zaman dilimini kapsar.

20 NİSAN’DA KOÇ BURCUNDA YENİ AY VE GÜNEŞ TUTULMASI

20 Nisan'da Koç Burcunda Yeni Ay ve aynı gün yine Güneş tutulması gerçekleşecek. 2023 yılındaki Güneş tutulması, Türkiye'de tam olarak gözlemlenemeyecek. Yeni ay ve güneş tutulmasının ardından Merkür Boğa alanında geri hareketine başlayacak. Bu dönemde istekleriniz, hedefleriniz net olabilir ancak yine de bir durup üzerine düşünmenizde fayda var. Boğa alanı teması genel olarak artık hayatınızda aşmanız gereken konular üzerinedir. Boğa maddi- manevi konuları temsil eder. Bu dönemde kendinize güveninizi sağlamlaştırarak maneviyatınızı güçlendirmek için kendi iç dünyanızla iletişim kurup üzerine çalışabilirsiniz.