Fatih Erbakan tv100'e konuştu! "Muharrem İnce seçmeninin bir bölümü sandığa gitmeyecek"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle ilgili " Kendisinin çekilmesi 7'li masanın avantajına veya lehine bir gelişme olacağını düşünmüyorum. Bana göre İnce'yi destekleyen seçmenin önemli bir kısmı sandığa gitmeyecek. Gidenlerin bir kısmı Oğan'a, Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'na oy verecek. " dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'de yayınlanan Akşam Raporu programında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

"İSTİFA ETMESİ YERİNDE OLMUŞ"
- (Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifa etmesi) Bu olay sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi yıpratıcı bir hadise olarak gerçekleşti. Kızılay çok hassas bir görevi ifa eden bir kuruluş. Burada hiçbir şekilde böyle bir olayın iması, dedikodusu bile olduğu zaman insanları çok olumsuz etkileyecek bir durum. İstifa etmesi yerinde olmuş. Biraz gecikmeli olduğu ifade edilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu söylemesi beklenmiş. İnşallah bir daha bunun gibi sıkıntılı olaylar yaşanmaz. 

"İNCE SEÇMENİNİN BİR BÖLÜMÜ SANDIĞA GİTMEYECEK"
- (Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi) Burada çekilmesiyle ilgili en çok merak edilen konu seçim sonucuna nasıl bir etki yapacağı. Kendisinin çekilmesi 7'li masanın avantajına veya lehine bir gelişme olacağını düşünmüyorum. Bana göre İnce'yi destekleyen seçmenin önemli bir kısmı sandığa gitmeyecek. Gidenlerin bir kısmı Oğan'a, Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Sayın İnce'nin genç kitleyi etkilemesi söz konusuydu ama son dönemde oyların düştüğü ifade ediliyordu. Kumpasların, tehditlerin, şantajların siyasette olması tasvip edilebilecek bir şey değil. 

"SEÇİMİN İLK TURDA BİTECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
- (Seçim tahmini) Milli Görüş tarihinde bu seçimde olduğu kadar olumlu bir havayı hiç görmediğimizi ifade ediyorlar. O alakaya yetişmekte zorlanıyoruz. İnşallah bu sandığa da yansır. Güçlü bir grupla mecliste temsil edilmeyi hedefliyoruz. Bunun gerçekleşmesi halinde yapıcı muhalefeti mecliste gerçekleştireceğiz. Seçimin ilk turda biteceğini düşünüyorum. Son birkaç haftada ibre Erdoğan'ın lehine döndü. Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs akşamı sürpriz yapabilir.

"GEÇMİŞTE YANLIŞ DEDİĞİMİZ HER ŞEYE YİNE YANLIŞ DİYORUZ"
-  Biz geçmişte yanlış dediğimiz her şeye yine yanlış diyoruz. Bir yanlışa ortak olmak için bu ittifaka girmedik. Yanlışları birlikte düzeltelim diye iyi niyetle ittifaka girdik. Bir takım eksikler gördüğümüz için ittifaka girdik. Mutabakta borç, faiz, zam ve vergi ekonomisinden kurtulmak, üretim, istihdam ve  ihracat odaklı bir ekonomiye geçmek lazım. Partimiz bir kitap ortaya koydu. 15 adımda 1 yılda 100-150 milyar dolarlık kaynak nasıl bulunabilir diye. Bu yolla kaynak üretmek, israfı önlemek, denk bütçeyle faiz giderlerinden kurtulmak ve ciddi bir tasarruf elde etmek. Bir de bu kaynakla üretime ve ihracata yatırım yapılması ve teşvik edilmesi planlanıyor. '81 İle 681 Refah Projesi' diye bir kitabımız var, bu projeler hayata geçirildiğinde işsizliğin önüne geçilecek, üreterek zenginleşen bir Türkiye olacak. 

"TAKLİT ETSEYDİK AMA TAM MANASIYLA TAKLİT ETSEYDİK"
- (6284 sayılı kanuna neden itiraz ediyor?) Orada konu bambaşka yere çekildi. İşi Yeniden Refah Partisi'nin kadın düşmanı olduğuna kadar götürenler oldu. Kadınlardan oy isteyen bir partinin, kadına şiddeti önemsi görebilir mi? Bunu savunabilir mi? 60'ın üzerinde kadın milletvekili adayımız var. Yeniden Refah Partisi'nin ilk adayı Afyon Güney Belde'sindeki adaydı. Beyana dayalı uzaklaştırma kararı verilmesin. Hanımın ispatı olmadan beyanı esas alınarak babanın evden uzaklaştırılması mağduriyetlere yol açmış. Burada hukukun temel kaidesi iddia sahibi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Bu burada da geçerli olsun. İsviçre'den bu kanun gelmiş. Oradaki uygulamada uzaklaştırma kararı veriliyor ama hanıma 1 hafta içinde delili getiremezse hanımefendiye yaptırımlar uygulanıyor. Taklit etseydik ama tam manasıyla taklit etseydik. Yarım bir şekilde getirip bu mağduriyetlere yol açmasaydık. Kadın şiddet cezalarında iyi hal indirimi uygulanmasın. Kadınları, çocukları öldürenlere idam cezası getirelim diyoruz. 

- Yeniden Refah Partisi’ni 2023’te yüksek bir sayıyla Meclis’e taşımak ve 2028’de de iktidar olma hedefimiz var.