Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tv100'e özel açıklamalar! "Karar İmamoğlu’nun işine yaradı! Aday olabilir"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu hakkında mahkemenin verdiği karara ilişkin konuşan Erbakan, "Çok ağır suçlar dışında siyaset yasağı gelmesi bize uygun bir durum değil, bunun hukuki olarak düzenlenmesi lazım. Bu karara en çok sevinen İmamoğlu’nun kendisi olmuştur" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

İmamoğlu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Çok ağır suçlar dışında siyaset yasağı gelmesi bize uygun bir durum değil, bunun hukuki olarak düzenlenmesi lazım. Bu karara en çok sevinen İmamoğlu’nun kendisi olmuştur.

"Tayyip Beyin hikayesini hatırlatıyor"

Siyasi bir kararsa ve iktidar kanadının etkisiyle alınmışsa iktidar kanadı açısından yanlış olur. Türk milleti her zaman mağdurun, mazlumun yanında oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı da aynı böyle bir süreçle hapse girmişti, Cumhurbaşkanı oldu.

Siyasi yasak uygulanmazsa bu mağdur durumuyla seçimlerde aday gösterilmesi mümkün. İktidara karşı bir aday olarak çıkma ihtimali vardı ve dolayısıyla ‘Önünün kesilmesi için böyle bir adım atıldı’ diye insanların zihninde yer ediniyor.

"İmamoğlu'nun ekmeğine yağ sürdü"

İmamoğlu adaylık iddiasını güçlendirdi. En çok kendisi sevinmiştir, aday olma ihtimalini yükseltti. 31 Mart seçimlerinde yapılan hata gibi Sayın İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürecek bir adım.

Kılıçdaroğlu’nun aday olma isteği vardı şimdi tabi biraz planlar ve işler değişebilir. Akşener biraz daha bastıracak ‘İmamoğlu’nun arkasında duralım’ diye Kılıçdaroğlu’na bastırmasına vesile olacak bir durum.

6'lı masanın adayı erken açıklanır mı?

Jeremy Rifkin diye bir danışman bulmuş tamamen küreselcilerin adamı ithal bir müfettiş gibi. Kılıçdaroğlu ‘500 milyar dolar borç getireceğim’ diyor. Bu program liberal bir ekonomiyi öngörüyor, işçi yok, emekçi yok, ezilenler yok; sermaye var.

"Bizi davet etmediler"

Öyle bir davet olmadı, bizde karşıyız, siyasi yasak çok ciddi bir yaptırım. Siyasi yasak çok ağır suçlar dışında verilmesine karşıyız.

6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı

Eğer bu husus gerçekse ne dinen ne vicdanen kabul edilebilmesi mümkün değil. Burada iddialar ortada, dolayısıyla yargının sonucunu beklemek lazım. Eğer böyle bir şey gerçekleşmişse en ağır şekilde cezalandırılması lazım.

Burada suçun şahsiliği ilkesine zarar getirmemek lazım. Bütün bir camiayı aynı suçla suçlamak doğru değil. Bu her yerde olabilir, CHP içerisinde de taciz iddiaları oldu nasıl ‘Bütün hepsi böyledir’ diyemezsek burada da aynı şey geçerli.

Cemaatlerin holdingleşmemesi lazım burada Allah’a yakınlaşma, insan yetiştirme, materyalist değil maneviyatçı insan yetiştirme amacıyla yapmaları lazım. Maalesef amacından sapıp holdingleşme amacı güdüyorlar bunların tabi denetlenmesi lazım.

"EYT mağdurlarının yanındayız"

EYT mağdurlarının hep yanında olduğumuzu ifade ettik. Devletin önce mağdurlar, mazlumlar demesi gerekir ancak burada öyle bir tablo görmüyoruz.

1 milyon 800 bin mağdur EYT’li 101 milyar liraya ihtiyaç duyuyor ‘Bunu vermeyiz bu çok maliyetli’ diyorsunuz 5 tane holdinge 100 milyar lira garanti ödemesi yapıyorsunuz.

"Halkın yüzde 85'i yoksul"

8 bin lira açlık sınırının olması asgari ücretlilerin ve emeklilerin aç olduğu anlamına geliyor. Yoksulluk sınırı 25 bin 422 lira olmuş bu hesapla halkın yüzde 85'i yoksuk demektir.

"Asgari ücret 14 bin TL olmalı"

Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 10 bin 170 lira. Dolayısıyla asgari ücretin %150 artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesini söyledik. İşverene de ayrıca sübvansiyon ve teşvik sağlanması gerekir. 

Yeniden Refah itiifak düşünüyor mu?

Her iki taraftan da masa başındakilerden de kasa başındakilerden de fayda gelmeyeceğini görüp Yeniden Refah'a milli görüşe gelmeleri gerektiğini söylüyoruz.

Deniz Gürel'in 'Cumhurbaşkanı’ndan bir davet aldınız mı?' soruna "Bir ay önce davet aldım fakat resmi bir davet gelmedi" diyen Erbakan, "Davet edilirse görüşülür, tabi ki görüşmenin faydası olur" dedi. Erbakan ayrıca 6'lı masadan da davet gelmediğini gelsede 6'lı masanının gidilecek yer olmadığını dile getirdi.

"LGBT bir sapkınlıktır"

LGBT bir defa bütün dinlerde yasaklanmış bir sapkınlıktır. Cinsiyetsiz ve ailesiz bir toplumun oluşmasının altyapısıdır. Sadece bizde değil Hristiyan aleminde de çok ciddi tepkiler var. İstanbul Sözleşmesi eşcinsel evliliklerin önünü açıyor ve kadın cinayetlerini engellemediği görülüyor.