Yerli halk yanına bile yaklaşmazken, turistler üstünden inmiyor! Yıllardır yaşanan ölümlerin haddi hesabı yok

Bölge halkı uzun yıllardır korkudan yanına bile yaklaşamazken uyarıları dinlemeyen turistler üzerinden inmiyor. 'Kara kaya' olarak bilinen bu bölge yıllardır yaşanan ölümlerle anılıyor.

Yerli halk yanına bile yaklaşmazken, turistler üstünden inmiyor! Yıllardır yaşanan ölümlerin haddi hesabı yok

Batı Avustralya'nın güney kıyı şeridinden yapılan bir sosyal medyada paylaşımı sadece yerel halkın bildiği bir tehlikeyi gözler önüne seriyor. Esperance'daki West Beach'teki Chapman's Point olduğuna inanılan büyük kaya, üzerinde yürüyen ve fotoğraf çekilen bir sürü tursti taşıyor. Kayaya tırmanmak popüler bir aktivite olsa da, yerel halk pek çok kişinin farkında olmadığı bir tehlike konusunda uyardı.

Endişeli bir bölge insanı, kara kayanın tehlikesini işaret ederek, "Üstünden kayabilirsin ve ayrıca dalgaların seni kolayca içine çekme riskiyle karşı karşıyasın" uyarısında bulndu.

NEDEN UZAK DURULMALI?

Kıyı toplulukları arasında, siyah kayanın kaygan olduğu çok iyi bilinir. Kara kaya, üzerinde büyüyen 'siyah' bir alg nedeniyle normalden daha kaygandır. Islandığında ise son derece tehlikeli olabiliyor.

"OKYANUSA SIRTINIZI DÖNMEYİN"

Kıyıda bireylerin kendilerini kaybedip sert kayaya ve suya düşmesinden sonra bir dizi ölüm meydana geldi. Artık uyarılar daha sık yapılıyor. Yerel bir yetkili, "Kaya üzerinde büyüyen alglere dikkat edin ... Çok az uyarıyla veya hiç uyarı vermeden büyük dalgalar oluşabilir ve bölgeyi yıkayabilir. Asla okyanusa sırtınızı dönmeyin." dedi.

18 KİŞİ ÖLDÜ

2010'dan bu yana Esperance kıyılarında 18 ölüm meydana geldi ve en son ölüm Ocak ayında Chapman's Point'te meydana geldi. Kalgoorlie Miner'in bildirdiğine göre, 44 yaşındaki bir turist dikkati dağılarak fotoğraf çekerken suya düştü ve cankurtaranlar tarafından kurtarılamadı. Geçen Eylül ayında 29 yaşındaki bir kişi aynı yerde öldü.