TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor

25 Haziran 2018'de kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg), kuruluşunun üzerinden 5 yıl geçti. Aradan geçen zamanın ardından Türkiye'nin vizyon projelerinden olan ilk akıllı cihazı T10X'i satışa sunulurken; Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik etmesi bekleniyor.

TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin yerli ve milli otomobil rüyası için kurulan TOGG, 25 Haziran'da kuruluşunun 5. yılını dolduruyor.

Ardından, TOGG ve Bilişim Vadisi tarafından hazırlanan 850’yi aşkın girişimci arasından seçilen 47 kişiye 8 hafta boyunca yoğun teknik mentorluk hizmetinin sunulduğu Mobilite Hızlandırma Programı tamamlandı.

Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen tesiste, boya, gövde ve montaj binaları başta olmak üzere üretim birimlerindeki çalışmalar tamamlanarak, Teknoloji Kampüsü 18 Haziran 2022'de deneme üretimine hazır hale geldi.

TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor - Resim : 1

29 EKİM’DE TÖRENLE AÇILDI

18 Temmuz 2020 tarihinde inşaatına başlanan TOGG Teknoloji Kampüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda törenle açılırken, açılışta TOGG’un ilk akıllı cihazı C SUV’un seri üretim bandından inişi kutlandı. Ardından C-Sedan ve C-X Coupé modellerinin görselleri ilk kez paylaşıldı.

TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor - Resim : 2

14 MART’TA SATIŞA SUNULDU

TOGG,14 Mart'ta T10X’in fiyatını 953 bin TL olarak duyurdu. Ardından kendi servis noktalarının yanı sıra Bosch Car Service ile de iş birliğine imza atan TOGG, böylece önemli bir soru konuya karşı da aksiyon almış oldu.

Model isminin ardından, 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin adet T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş süreci başladı.

TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor - Resim : 3

SİPARİŞLERİN YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Yerli otomobile vatandaşlar yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. TOGG'a çekiliş sürecinde toplam 175 bin 500 başvuru gelirken, TOGG gösterilen ilgiye kayıtsız kalmamak adına 2023 yılı için planlanan toplam üretimi 20 bin adetten 28 bine yükseltti. 28 bin T10X'in yıl sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

TOGG 5 yaşında! Gemlik’teki tesiste üretim devam ediyor - Resim : 4