Yerli otomobilin aynaları ortaya çıktı

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG), tanıtıma 3 gün kala yerli otomobille ilgili yeni bir paylaşımını yaptı. İlk paylaşımda sadece farları görünen otomobilin bu kez yan dikiz aynaları da ortaya çıktı. Yerli otomobil 27 Aralık'ta tanıtılacak.

Yerli otomobilin aynaları ortaya çıktı

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımında yerli otomobilin farlarının ve dikiz aynalarının göründüğü bir görsel kullanıldı ve şu ifadelere yer verildi:

#YeniliğeYolculuk devam ediyor...
Geri sayımda son 3 gün!

#AynalarYerliYerinde
#TürkiyeninOtomobili
#TOGG

Paylaşımda dikkat çeken bir nokta ise ilk paylaşımlarda yan dikiz aynalarının görünmemesiydi. Bununla ilgili olarak yapılan paylaşımda, #AynalarYerliYerinde etiketi kullanılarak vurgu yapıldı.

Dikkat çeken bir detay ise, otomobilin üst bagaj çıtası bulunduğu. Üzeri örtülü fotoğraflarda bu detay da belli olmuyordu.

Öte yandan yerli otomobil için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, "Yerli otomobili görmemize gerek yok, 17 bin araca şimdiden talibiz" açıklamasında bulundu.

Aksu, "Sektör olarak çok heyecanlıyız. Uzun zamandır beklediğimiz bir projeydi. Nasıl ki yerli ve milli bir yazılım bilinci ile bugüne kadar hareket ettiysek, aynı bilinci değerli yolcularımızı taşıdığımız araçlarımız için de taşıyoruz. Ülkemiz adına bir dönüm noktası oluşturacak yerli otomobile bu anlamda destek olacağımızı şimdiden açıklamak istiyoruz. Yerli otomobil görmemize gerek yok, 17 bin araca şimdiden talibiz" dedi.