Yerli otomobilin neden aynası yok? İşte sorunun yanıtı

Yerli otomobilin branda altındaki fotoğrafından aracın yan aynalarının olduğu bölümün boş olması dikkat çekmişti. Sosyal medyada aracın yan dikiz aynaları yok mu? sorusu soruldu. İşte yanıt.

Yerli otomobilin neden aynası yok? İşte sorunun yanıtı

Türkiye nefesini tuttu, 27 Aralık'ı bekliyor. Yerli otomobilin tam olarak gün yüzüne çıkacağı o gün öncesi aracın tasaramı kafalarda belirginleşmeye başladı.

Tasaramı Hint sermayesine sahip İtalyan firması Pininfarina tarafından yapılan yerli otomobilin protipi gizlice trenle Gebze'ye getirilerek montajı yapıldı.

Aracın paylaşılan ilk fotoğrafında otomobil branda altındaydı. Ancak herkesin dikkatini bir nokta çekti. O da aracın yan dikiz aynalaranın olması gereken yerin boş olmasıydı.

Sosyal medyada bu konu uzun uzun tartışıldı. Aynaların kapalı olduğu, kapalı olduğunda aracın içine gömüldüğü gibi iddialar ortaya atıldı. Kimisi yan dikiz aynalarının olmadığını iddia etti.

Ancak Pinifarina'nın diğer tasarımları incelendiğinde yan aynaların yerini kameraların aldığı görülüyor. Kameralar yan dikiz aynalarının vermesi gereken görüntüyü doğrudan aracın içinde sağ ve sola yerleştirilmiş ekranlara yansıtıyor.

Aynaların yerindeki çıkıntı halindeki kameraları kullanan firmalar arasında Mercedes ve Audi de var. 

Araçla ilgili bilinenler ise sınırlı. Yüzde 100 elektrikli olacak olan yer otomobilin arazi ve sedan olarak iki farklı modeli üretilecek. Günümüz şartlarına uygun olarak akıllı teknolojilerle donatılacak araç geliştirilmeye de açık olacak. Bilinmeyenler ise 27 Aralık Cuma günü ortaya çıkacak.