Yılan mı kedi mi belli değil... 2020 yılında ortaya çıkıp sonra yeniden kayıplara karıştı

Renkleri ve desenleriyle ile bir yılanı andıran Amazon Yılan Kedisi'nin fotoğrafı görenleri şaşkına çevirdi. Siyah ve neon sarı renklerde çizgileri bulunan sözde "Serpens Cattus" ismiyle anılan kedinin fotoğrafı, dünyadaki en nadir kedi türü olduğu söylenerek sosyal medyada gündem oldu.

Yılan mı kedi mi belli değil... 2020 yılında ortaya çıkıp sonra yeniden kayıplara karıştı

Bir Twitter kullanıcısı "Serpens catus, dünyadaki en nadir kedi türüdür. Bu hayvanlar Amazon yağmur ormanlarının ulaşılması zor bölgelerinde yaşıyor ve bu nedenle hakkında çok fazla bilgi yok. Yılan kediyi yakalayan ilk görüntüler yalnızca 2020'de ortaya çıktı. 25 kilogram ağırlığında." açıklamasıyla kedinin fotoğrafını paylaştı. 

Yılan mı kedi mi belli değil... 2020 yılında ortaya çıkıp sonra yeniden kayıplara karıştı - Resim : 1

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada gündem olan yılan kedisi paylaşımına kısa zamanda binlerce yorum geldi. Bazı kullanıcılar, kedinin gerçek olup olmayacağını tartışmaya başladı. Pek çoğu bunun bir photoshop olduğunu savundu. Kedilerin, böyle bir renkte kürk üretemeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte sahte bir Latince isim koyarak etkili olacağını düşünmelerinin saçma olduğunu savundu. 

ZOOLOJİ UZMANLARINDAN AÇIKLAMA 

The Post, fotoğrafın gerçekliğini doğrulamak için zooloji uzmanlarına ulaştı. Bununla birlikte, fotoğraftaki renk ve desenler, genellikle "altın halkalı kedi yılanı" olarak adlandırılan sürüngen boiga dendrophila ile güçlü bir benzerlik taşıyor.

Yılan mı kedi mi belli değil... 2020 yılında ortaya çıkıp sonra yeniden kayıplara karıştı - Resim : 2

KEDİ YILANININ YAŞADIĞI BÖLGE

Smithsonian'ın Ulusal Hayvanat Bahçesi ve Koruma Biyolojisi Enstitüsü'ne göre yılan, Amazon yılan kedisinin bulunduğuna dair söylentilerin olduğu ülkelerde bulunuyor. Sözde yılan kedi, bir kullanıcının türün Kolombiya, Venezuela, Ekvador, Peru, Bolivya, Guyana, Fransız Guyanası ve Surinam'da yaşadığını iddia ettiği TikTok'a girdi.