Yılanı şöyle bir eline alan uzmanlar, fark ettikleri detay sonrasında hemen odalarına koşup rafları karıştırmaya başladı

Uluslararası bir bilim insanı ekibi, sürüngen evriminin daha iyi anlaşılmasına yol açabilecek bir ilerleme olan dişi yılan klitorisinin ayrıntılı bir anatomik tanımını ilk kez yaptı. Bilim insanları, yılanlardaki klitorisin nasıl bir yapıya sahip olduğunu belirlemek adına çalışma başlattı.

Yılanı şöyle bir eline alan uzmanlar, fark ettikleri detay sonrasında hemen odalarına koşup rafları karıştırmaya başladı

Bilim insanları tarafından yılanlar hakkında gerçekleştirilen son araştırma bilim camiasında büyük bir yankı uyandırdı.

Uluslararası bir bilim insanı ekibi, sürüngen evriminin daha iyi anlaşılmasına yol açabilecek bir ilerleme olan dişi yılan klitorisinin ayrıntılı bir anatomik tanımını ilk kez sağladı.

Avustralya'daki Adelide Üniversitesi'nden olanlar da dahil olmak üzere araştırmacılar, bulguların, son iki yüzyıl boyunca yapılan araştırmalara rağmen, kadın cinsel organlarının "türler arasındaki erkek benzerlerinin aksine bariz bir şekilde gözden kaçırılması" nedeniyle biyolojik araştırmalardaki önyargıyı da yansıttığını söyledi. Pullarının altındaki erkek yılanlarda cinsel organ çiftinin - hemipenlerin - anatomik yapısı ayrıntılı olarak incelenecek. 

"ARAŞTIRMAYA ŞU ANDA KATKI YAPAMIYORUZ" 

Avustralya'daki La Trobe Üniversitesi'nden çalışmanın ortak yazarı Jenna Crowe-Riddell yaptığı açıklamada, "Soru sorulduğunda, bilim adamlarının bunu yapmayı asla düşünmediklerini tahmin ediyorduk" dedi.

Araştırmayı yöneten Adelaide Üniversitesi'nden Megan Folwell, "Özellikle her türdeki kadın cinsel organı ne yazık ki hala tabu olduğu için bu araştırmaya katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz" dedi. 

BİRÇOK TÜR İNCELENMEYE ALINDI

Araştırmada bilim adamları, dokuz türdeki yetişkin yılan örneklerinde kadın cinsel organını - hemiklitorları - incelediler ve bunları yetişkin ve genç erkek yılan cinsel organlarıyla karşılaştırdılar.

Çalışmada analiz edilen yılanlar arasında ölümcül engerek, Avustralya'nın farklı bölgelerine özgü Collett yılanı, Meksika ve Orta Amerika'da bulunan Meksika yer çukuru engerek, Afrika ve Arabistan'ın yarı kurak bölgelerindeki engerek yılanı ve Halı yer alıyordu. Avustralya ve Yeni Gine'de görülen Python.