Yılanlar, domuzlar, fareler derken şimdi de başımıza bunlar çıktı... Sokakta yemek yiyenleri hedef alıp saldırıyorlar

Aç kalınca insanların olduğu şehir merkezlerine gelen pek çok hayvan görüldü. Bu defa da aç kalan ve git gide nüfusu inanılmaz derecede artan martılar, insanları rahat bırakmıyor. Sokakta herhangi bir şey yiyen insan gördüğünde ne olduğunu düşünmeksizin yemeğe saldırıp, alıp kaçıyorlar.

Yılanlar, domuzlar, fareler derken şimdi de başımıza bunlar çıktı... Sokakta yemek yiyenleri hedef alıp saldırıyorlar

Acımasız martılar, her zamankinden daha fazla İngiliz'e saldırıyor. Dehşete kapılmış halkı, rahat bırakmayan martılar, cipslerden sosisli rulolara ve tavuk nuggetlarına kadar her şeyi alıp kaçıyorlar. İnsanlardan korkmuyorlar, hedefe kitlenip yiyeceği alıp hızla uzaklaşıyorlar. Ülkede yaklaşık 700.000 martı olduğu ve 500.000'inin şehirlerde yaşadığı düşünülüyor. Martı saldırıları öyle bir hal aldı ki, 2020 ve 2021 yıllarında yapılan bir araştırma, beş İngiliz'den birinin martı tarafından hırsızlığa uğradığını ortaya çıkardı.

Yılanlar, domuzlar, fareler derken şimdi de başımıza bunlar çıktı... Sokakta yemek yiyenleri hedef alıp saldırıyorlar - Resim : 1

YİYECEKLE UÇUP GİDİYORLAR

Bu, 2021 ve 2022 yıllarında ise 10'da dörde fırladı. Ancak son 12 ayda martı akınlarının sayısında bir artış daha gördük ve İngilizlerin yarısından biraz azı geçen yıl martıların hedef alındığını söyledi. Bir araştırma, yüzde 48'inin bir martının kurtçuklarına ulaşmaya çalıştığını, yüzde 20'sinin ise kuşun "başarılı olduğunu" ve yiyecekle uçup gittiğini söylediğini ortaya çıkardı.

Yılanlar, domuzlar, fareler derken şimdi de başımıza bunlar çıktı... Sokakta yemek yiyenleri hedef alıp saldırıyorlar - Resim : 2

SOSİSLİ SEVİYORLAR

CarShades tarafından yürütülen bir ankete göre, geri kalan yüzde 28'lik kesim, yemi aç kuşlardan uzaklaştırmayı başardıklarını söyledi. Martıların en çok hangi yiyeceği hedef aldığı merak edildi. Martıların en çok patates cipsi ve sosisli sandviçleri tercih ettikleri ortaya çıktı. Düzenli olarak hedeflenen diğer yiyecekler arasında dondurmalar, tavuk nuggets, pizza dilimleri, hamburgerler ve kızarmış tavuk yer alır.

Yılanlar, domuzlar, fareler derken şimdi de başımıza bunlar çıktı... Sokakta yemek yiyenleri hedef alıp saldırıyorlar - Resim : 3

ANNE VE KIZA ÜÇ MARTI SALDIRDI

Doğu Sussex, Brighton'dan 39 yaşındaki Joanna Hammond, dokuz yaşındaki kızı Amber'in üç martı tarafından saldırıya uğradığını anlattı. Hammond, "Amber ve ben bir torba cips paylaşıyorduk ki birdenbire üç martı üzerimize saldırdı. Biri çantayı alıp salladı ve diğer ikisi yere düşen cipsleri tuttu... Soyulmuş gibi hissettik. Amber artık dışarıda yemek yerken çok dikkatli. Kuşları seviyor ama martılar bazen gerçek bir baş belası oluyor."

TV yıldızı Dan Walker, 2019'da Brighton Sahili'nde gezinirken bir martının hırpalanmış sosisini nasıl çimdiklediğini açıkladı. "Genellikle arkadan yaklaşıyorlar... Sinsiler."