Yılanlardan sonra bir de bunlar eksikti. Havalar tam ısınınca ortaya çıkacaklarmış

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yılanlardan sonra bir de termitler çıktı. İngiltere'de şimdiden görülmeye başlanan termitlerin havaların ısınmasından sonra sürü halinde ortaya çıkması bekleniyor. Evleri ahşap olanlar ise şimdiden tedirgin.

Yılanlardan sonra bir de bunlar eksikti. Havalar tam ısınınca ortaya çıkacaklarmış

Havaların ısınmasının ardından başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde yılanların görülme sıklığı ciddi derecede arttı. Hatta geçtiğimiz günlerde Batman'da koyunları için ot toplayan bir vatandaş, çalıklıkların arasından fırlayan yılan tarafından ısırıldı. 

YILANLARDAN SONRA ŞİMDİ DE TERMİTLER ÇIKTI

İnsanların en çok çekindiği hayvanların başında gelen yılanlardan sonra şimdi de termitler ortaya çıkmaya başladı. İngiltere'de istilaya geçen termitlerin asıl havalar tam ısındıktan sonra ortaya çıkmaları bekleniyor. Sürü halinde görülmesi beklenen termitler şimdiden evi ahşap olan insanların tedirginliğine neden oldu. Termitlerin Türkiye'de de üç türü yaşadığı biliniyor ancak termitlerin asıl anavatanı Afrika. 

TERMİT NEDİR?

Termitler, termit ya da akkarınca, beyaz karınca adını alırlar. Özellikle tropiklerde ve subtropiklerde odunları ve organik kökenli diğer maddeleri yiyerek büyük zarar vermeleri ile tanınırlar. Işıktan kaçarak ve saklanarak yaşadıkları için, meydana gelen zarar her şey bittikten sonra anlaşılır.