Yıldırım'dan "İmamoğlu ile canlı yayın" davetine yeşil ışık

Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında bir televizyon kanalına konuk oldu. 23 Haziran seçimine dair çalışmaları ve gündeme dair soruları yanıtlayan Yıldırım, sunucunun İmamoğlu ile canlı yayın davetine, "Prensip olarak olabilir, niye olmasın" yanıtını verdi.

Yıldırım'dan "İmamoğlu ile canlı yayın" davetine yeşil ışık

Özel bir televizyon kanalının konuğu olan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İmamoğlu ile canlı yayında tartışma teklifine olumlu yanıt verdi. 

Kanalın sunucusunun, "Katılımcı demokrasi olarak bir çağrımız var. İstanbul seçimlerini çok önemli. Bu seçimde yarışacak Binali Yıldırım'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerin katılımıyla ekranda projelerini tartışması demokrasimize büyük katkı sağlayacaktır. Buyurun, tarafsız, objektif ve adil bir platformda, projelerinizi karşılıklı olarak yurttaşlarımıza açıklayın ve birlikte özgürce tartışalım. Her iki adaya saygıyla davetimizdir" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım ise bu sözler karşısında, "Olabilir. Bakarız. Bir garanti veremem. Benim tek başıma verebileceğim bir karar değil. Ama prensip olarak olabilir, niye olmasın. Ben memnuniyetle tabiki sizinle program yapmayı arzu ederim. Arkadaşımızın da katılmasında bir mahsur yok. Önce bir eteklerimizdeki taşları dökelim ondan sonra olabilir. Hayırlısı bakalım" yanıtını verdi.

İmamoğlu: Ben 16 milyonun ne istediğine bakarım

Aynı saatlerde farklı bir özel kanalın canlı yayınında Yıldırım'a yanıt veren İmamoğlu, “Benim kararım net. Özgürlüğüm ile yola çıktım. Kiminle isterse hazırım dedim. Canlı yayında "Olabilir bakarız’ demiş. Buraya kadar sevindirici. Ama "Tek başıma karar veremem" demiş. Ben 16 milyonun ne istediğine bakarım. Bizden ne bekliyor ona bakarım” dedi.

Yıldırım:  Partisine soracak diye yayıyorlar, maksatlı yapıyorlar

Yıldırım, "Tek başıma karar vereceğim dememi partisine soracak diye yayıyorlar, maksatlı yapıyorlar. İki kişinin programa katılmasına bir kişi karar verebilir mi, programa katılacak olan iki kişinin karar vermesi gerekir. İki boyutu var. Birinci boyutu iki adayın kabul etmesi. İkincisi kiminle yapılacağı konusunda karar verilmesi" ifadelerini kullandı.