Yıldız futbolcunun transferi resmen açıklandı! En çok Fenerbahçeliler sevinecek! Kasaya 1.5 milyon euro bonservis girecek

Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig, Napoli’den Eljif Elmas’ı 25 milyon euro bonservis karşılığında kadrosuna kattı. Fenerbahçe, Napoli ile yaptığı anlaşma kapsamında bu transferden 1.5 milyon euro bonservis kazanacak.

Yıldız futbolcunun transferi resmen açıklandı! En çok Fenerbahçeliler sevinecek! Kasaya 1.5 milyon euro bonservis girecek

Fenerbahçe’nin 2019 yılında 16 milyon euro bonservis ve sonraki satıştan 1.5 milyon euro bonus karşılığında İtalyan ekibi Napoli’ye sattığı Makedon futbolcu Eljif Elmas’ın yeni takımı açıklandı. Alman ekibi Leipzig, Eljif’i 25 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı.

Yıldız futbolcunun transferi resmen açıklandı! En çok Fenerbahçeliler sevinecek! Kasaya 1.5 milyon euro bonservis girecek - Resim : 1

FENERBAHÇE BONUS KAZANACAK

24 yaşındaki Makedon futbolcu, 2024 Ocak ayında yeni takımına katılacak. Fenerbahçe ise anlaşmanın imzalanması sonrası bu transferden 1.5 milyon euro bonus kazanacak. Böylece Fenerbahçe’nin bu transferden kazancı 17.5 milyon euroya yükselecek.

Yıldız futbolcunun transferi resmen açıklandı! En çok Fenerbahçeliler sevinecek! Kasaya 1.5 milyon euro bonservis girecek - Resim : 2

FENERBAHÇE KAP’A TRANSFERİN DETAYLARINI BİLDİRMİŞTİ

Fenerbahçe’nin Eljif Elmas’ın transferine ilişkin olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde şu ifadeler yer almıştı:

“Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır.”

Yıldız futbolcunun transferi resmen açıklandı! En çok Fenerbahçeliler sevinecek! Kasaya 1.5 milyon euro bonservis girecek - Resim : 3

Transfermarkt'a göre piyasa değeri 24 milyon euro olarak gösterilen 24 yaşındaki Eljif Elmas, bu sezon 16 maça çıktı, 2 gol attı.