Yıllardır fiyatı değişmiyordu! Fiyat tahmini yapıldı! Peki 2023 yılında market poşetlerine zam gelecek mi? Market poşetleri kaç TL olacak?

Tüm dünyada yaşanan çevre kirliliği sorunu için ülkemizde alınan önlemlerden biri de market poşetlerinden ücret almak oldu. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren market poşetleri ücretlendirildi ve poşet başına 25 kuruş ücret alınmaya başlandı. Bu süre zarfında pek çok ürüne zam gelse de market poşetlerinin fiyatı değiştirilmedi. Ancak son dönemde her alanda gelen zamlar sebebiyle 4 yıldır zam gelmeyen poşet fiyatlarına da zam beklentisi oluştu. İşte detaylar...

Yıllardır fiyatı değişmiyordu! Fiyat tahmini yapıldı! Peki 2023 yılında market poşetlerine zam gelecek mi? Market poşetleri kaç TL olacak?

Ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi, savaş derken ekonomik kriz kaçınılmaz oldu. Krizin etkileri her ülkeyi ayrı ayrı etkilerken ülkemizde ciddi anlamda ekonomik zarar gören ülkelerden biri oldu. Enflasyonun yükselmesi, döviz kurlarının dalgalanması neredeyse her kalem üründe yüzde 150, bazı ürünler de çok daha fazla olarak vatandaşa yansıdı. 

Özellikle son 1 yılda ciddi oranda yükselen enflasyon sebebiyle pek çok ürünün fiyatı katlandı. Yüzlerce ürün, 2-3 katı fiyatlara satılmaya başlandı. Ancak son 4 yılda hiç zam gelmeyen bir ürün konuşulmaya başlandı. Market poşetleri, 2019 yılının başından itibaren ücretli satılmaya başlandığı dönemden bu yana hiç zam yapılmayan belki de tek ürün oldu. Bu durum 2023 yılının yaklaşmasıyla birlikte tekrar gündeme geldi. Market poşetlerine yeni yıl itibariyle zam gelecek mi? Market poşetleri kaç TL olacak?

Yeni yılda ne olacak?

Son dönemde enflasyonun sonucu olan zamlar, vatandaşı oldukça etkiledi. Devlet tarafından indirim teşvikleri gelse de etiketler hala zam sebebiyle değiştirilmeye devam ediyor. 2019 yılında hayatımıza giren market poşetlerinin ücretli olması uygulamasının 4'üncü yılında hala aynı kalan poşet ücretlerinin bu yıl başında değişmesi bekleniyor. 1 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete kararı ile 25 kuruştan satılan market poşetlerinin yeni yılda KDV dahil 64,9 kuruş olabileceği tahmin ediliyor.