YKS günü toplu taşıma ücretsiz! 18 Haziran günü ulaşım ücretsiz mi? İETT, metrobüs, marmaray, metro, vapur...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. YKS günü toplu taşıma ücretsiz mi? Birçok YKS adayı 18 Haziran gününde ulaşım için araştırma yapıyor. 18 Haziran günü ulaşım ücretsiz mi? İETT, metrobüs, marmaray, metro, vapur...

YKS günü toplu taşıma ücretsiz! 18 Haziran günü ulaşım ücretsiz mi? İETT, metrobüs, marmaray, metro, vapur...

YKS için geri sayım başladı. YKS adayları sınav yerlerine gidebilmek için ulaşım araçlarını araştırmaya başladı. YKS günü toplu taşıma ücretsiz mi? 18-19 Haziran'da 81 ilde gerçekleşecek olan üniversite sınavı YKS için hazırlıklar başladı. Sınav öncesi ve sonrası YKS adayları, veliler ve öğretmenler toplu taşıma araçlarını kullanacak.

İETT, metrobüs, marmaray, metro, vapur gibi toplu taşıma araçlarının YKS günü ücretsiz olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 

YKS sebebiyle 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günleri Ankara'da toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi haftasonu 81 ilde gerçekleşecek olan üniversite sınavı YKS için öğrenciler, veliler ve öğretmenlere kolaylık sağladı. Sınav günü EGO, ANKARAY, metro ve teleferik gibi toplu taşımaların ücretsiz olacak.

YKS günü toplu taşıma ücretsiz! 18 Haziran günü ulaşım ücretsiz mi? İETT, metrobüs, marmaray, metro, vapur... - Resim : 1

YKS'ye sayılı günler kala 81 ilde ki adaylar son hazırlıklarını tamamlamaya başladı. ÖSYM'nin paylaştığı sınav takviminde, üniversite sınavına girecek adayların sınavı, 18-19 Haziran tarihinde 81 ilde saat 10:15'te gerçekleşecek. 

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, 165 dakika sürerken ikinci oturum olan AYT sınavı pazar günü 180 dakika sürecek. YKS'nin son oturumu olan YDT sınavı ise 15:45'te başlayıp 120 dakika sürecek. Sınavların sonucu 20 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanacak.

Merkezi sınavlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaları ücretsiz kullanma hakkını veriyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 18 Haziran Cumartesi ile 19 Haziran Pazar günleri binlerce öğrencinin gireceği YKS için toplu taşıma ücretsiz olacak.