Yolcu otobüslerinde öldüren hile

Son zamanlarda otobüslerdeki en büyük tehlike yangın oldu. Birçok otobüs alevlerin içinde kalarak kül oldu. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Uzmanlar büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Kaçak mazot ve yağdan sonra takografta öldüren hile ortaya çıktı.

Yolcu otobüslerinde öldüren hile

Otobüslerdeki en büyük tehlike yangınlar oldu. Son zamanlarda çok sayıda otobüs alevlerin içinde kaldı. Yolcu otobüsleri, belediye otobüsleri, çift katlı halk otobüsleri bir bir yandı.

Son olarak Tarsus’ta bir yolcu otobüsü küle döndü. Uzmanlar, yangınların en çok yurt dışından getirilen kaçak mazot, 10 numara yağ ve ısıtıcılardan kaynaklandığına dikkat çekti.

Uzmanlar ayrıca takograflarda yapılan hilenin de otobüslerin güvenliğini tehdit ettiğini söylüyor.

Otobüslerde 5 ile 10 bin metre arasında kablo bulunduğunu belirten uzmanlar, kabloların alevlerin yayılmasında çarpan etki yarattığı söylüyor.

Bazı şoförler takografların sensörüne mıknatıs koyuyor. Takografın parametrelerini değiştiriyor.

Uzaktan kumandalı devre kesici ile sensörün bağlantısını kesiyor. Böylelikle 100 km hızla giden aracı 90 km hızla gidiyor gibi gösteriyorlar Uzmanlar otobüslerde Yangın Algılama Sistemi’nin denetlenmesini gerektiğini söyleyerek otobüsler ayrı bir periyodik denetimden geçirilmeli gerektiğini dile getiriyorlar.