Yolcu uçağında taciz! Yanındaki kadının önce göğsüne dokundu, sonrası korkunç...

İngiltere'nin Liverpool şehrinden İspanya'nın Mallorca şehrine giden yolcu uçağında yaşanan taciz olayı bütün uçağı ayağa kaldırdı. Uçağın kalkmasının ardından ismi açıklanmayan 35 yaşındaki yolcu, yanı başında oturan tanımadığı kadına cinsel imalarda bulunarak kadının göğsüne dokundu. Ardından uçak tuvaletinde cinsel ilişki teklif etti. Uçak, İspanya havaalanına indiğinde adam, gözaltına alındı.

Yolcu uçağında taciz! Yanındaki kadının önce göğsüne dokundu, sonrası korkunç...

İngiltere’den İspanya’ya hareket eden bir yolcu uçağında yaşanan olay dünya basının gündemine bomba gibi düştü. Brit soyadlı ismi açıklanmayan şahıs, hemen yan koltuğunda oturan ve hiç tanımadığı bir kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülerek İspanya'da gözaltına alındı. Yanında oturan tanımadığı adamın, önce göğüslerine temas ettiğini ve ardından kendisine uçağın tuvaletinde cinsel ilişki teklif ettiğini iddia eden kadının şikayeti üzerine polislere haber verildi ve 35 yaşındaki adam tutuklandı.

Evine çağırmış 

Uçakta bulunan olaya şahit bir başka yolcu ise verdiği ifadesinde, “Kadının hayatında hiç tanımadığı bir yabancı, uçuşa dakikalar kala göğüsleriyle ilgili yorumlarla onu rahatsız etmeye başladı ve hatta onun evine gitmelerini önerdi. Uçuş sırasında ve uçak inmeden kısa bir süre önce bir dizi çirkin yorum yaptı” dedi.

Yolcu uçağında taciz! Yanındaki kadının önce göğsüne dokundu, sonrası korkunç... - Resim : 1

"Uçuşun geri kalanı için yolcuyu bu kişiden uzaklaştırdı"

Havayolu şirketinden yapılan resmi açıklamada, “Liverpool'dan İspanya'ya giden bu uçuşun mürettebatı, bir kişinin başka bir yolcuya uygunsuz davrandığını fark ettikten sonra polisten yardım istedi. Mürettebat, uçuşun geri kalanı için yolcuyu bu kişiden uzaklaştırdı ve polise haber verildi. Uçağın İspanya’ya ulaşmasından sonra adam tutuklandı” ifadeleri kullanıldı.

"Uçaktan inerken gözaltına alındı"

İspanya güvenlik güçleri olayla ilgili şunları söyledi: "Pazar gecesi geç saatlerde 35 yaşında bir İngiliz erkeği cinsel istismar suçu şüphesiyle tutukladığımızı doğrulayabilirim. Uçaktan inerken gözaltına alındı ve bir gece polis hücresinde kaldıktan sonra mahkemeye çıkarıldı. Kadını suçlayan kişi, memurlar tarafından götürüldükten sonra resmi bir açıklama yaptı” dedi.

İsmi açıklanmayan adamın 26 Eylül Pazartesi günü mahkemeye çıktıktan sonra 2.500 sterlin (yaklaşık 49 bin 252 TL) para cezasına çarptırıldığı bildirildi.