Yozgat'ta insan yüzlü örümcek görüntülendi

Yozgat’ta köşeli yengeç örümceği bulundu. Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi'nde yaşayan Aziz Ördekçi, yaptığı araştırmada, köşeli yengeç örümceği olduğunu öğrendi.

Evinin bahçesinde insan yüzlü örümcek bulan Ördekçi, örümceği Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gamze Pekbey’e teslim etti. Arştırmalar yapıldıktan sonra örümceğin, fakültenin böcek müzesine konulması planlanıyor.

 

"Gerçekten enteresan bir örümcek"

Ördekçi, gazetecilere, örümceği evinin kapısında gördüğünü ve çok şaşırdığını belirtti.
Örümceği yakından incelediğini ve cep telefonuyla kaydettiğini anlatan Ördekçi, "Gerçekten de birebir insan yüzlü bir örümcek olduğuna kanaat getirdim. Gerçekten enteresan bir şey, bu benim de çok ilgimi çekti. İncelenmesi için Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesine vermek istedim, yetkililerle görüştükten sonra da Ziraat Fakültesine teslim ettim.” dedi.

"Ülkemizde insan yüzlü örümcek olarak biliniyor"

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gamze Pekbey de örümceğin Thomisidae familyasına ait bir tür olduğunu belirtti.
Pekbey, "Bu türe baktığımız zaman insan yüzlü örümcek olarak ülkemizin pek çok yerinde haberlere konu olmuş. Bunlara insan yüzlü denmesinin nedeni örümceklerde üzerinde desenlerin olmasıdır. Bu da halk arasında yüzü varmış gibi algılanıyor ve insan yüzüne benzetildiği için bu örümcek insan yüzlü örümcek olarak isimlendiriliyor." diye konuştu.