YSK, 16 ilde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağını açıklamıştı! CHP’den o karara tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK’nın CHP ve İYİ Parti'nin ortak liste ile seçime girdiği 16 ilde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağı kararına tepki gösterdi. CHP’li Erkek, “Maç başladıktan sonra yeni kural getiriyorlar. En güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs'ta sandıkta verecek" dedi.

YSK, 16 ilde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağını açıklamıştı! CHP’den o karara tepki

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), CHP ve İYİ Parti’nin 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde fermuar modeliyle iş birliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı ismini kullanmayacağı yönünde karar aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, YSK'nın kararına tepki gösterdi. Erkek, seçim ittifakı protokolünü YSK'ya sunduklarını ve 16 ilde de İYİ Parti ile birlikte hareket ettiklerini bildirdiklerini söyledi.

 "EN GÜZEL CEVABI MİLLETİMİZ 14 MAYIS'TA SANDIKTA VERECEKTİR"

Erkek, YSK'nın bu kararı 7'ye 4 oy çokluğuyla aldığını belirterek, "Yasal dayanağı olmayan bir karardır. Biri çıksın bu aldıkları kararın yasal dayanağını göstersin. Gösteremezler; talimatla, telkinle alınmış bir karar. Maç başladı. Maç başladıktan sonra yeni kural getiriyorlar. Biz Türkiye'de ittifak yapıyoruz. Hangi ilde ortak tek listeyle seçime gireceğimize biz karar veririz, siz karar veremezsiniz. Ama size en güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs'ta sandıkta verecek" diye konuştu.