Yükseliş sınırlı kaldı! Borsada son durum

Dün günü sınırlı yükselişle kapatan BİST 100'de, haftanın son işlem günü hafif alıcılı seyirde. 5 Mart 2021 borsada son durum...

Yükseliş sınırlı kaldı! Borsada son durum

Koronavirüs salgını sürecinde yerli yatırımcı ilgisinin önemli ölçüde arttığı borsa günün ilk yarısında hafif alıcılı seyretti. Haftanın son işlem gününe yüzde 0,30 düşüşle 1.533 puandan başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ilk yarıyı sınırlı yükselişle kapattı.

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın fiyat istikrarına yönelik yeni mesajları dolar/TL'de hızlı düşüş yaratırken, BIST 100 endeksi de yukarı yönlendi. Borsada başlıklarda bilançolar ve yılın ikinci halka arzı Turk İlaç'ın işlem görmeye başlaması öne çıktı.

Dün günü yükselişle kapatan BİST Bankalar ise bugün günün ilk yarısında yüzde 2’ye yakın düşüşle 1.391 puana geriledi. Endeks geçen haftaki kaybının ardından bu hafta haftalık bazda henüz yüzde 2 artıda, ancak sene başı itibarıyla %10 ekside. Bankacılık endeksindeki düşüş borsanın da yükseliş ivmesini azaltıyor.

ABD’de enflasyonun hedeflenenden hızlı yükseleceği ve buna bağlı Fed’in de daha erken sıkı para politikasına geçeceği beklentisi Şubat ayında ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişi hızlandırdı.

Mart ayının ilk haftasında da yükseliş devam etti ve Fed Başkanı Powell’ın dünkü açıklamaları da piyasalara etki etki etmedi. ABD’de endeksler günü düşüşle kapatırken bu fiyatlama yurt içinde de negatif açılışa neden oldu.