Yunan basınından dikkat çeken haber! Biden F-16 satışını istedi, Beyaz Saray zora girdi

Yunan basınında, ABD yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Habere göre, Başkan Joe Biden'ın F-16 satışı için çözüm aradığını ancak Beyaz Saray'ın çözüm yolunda çıkmaza girdiği belirtildi.

Yunan basınından dikkat çeken haber! Biden F-16 satışını istedi, Beyaz Saray zora girdi

ABD ile Türkiye arasında devam eden F-16 satışı süreciyle ilgili Yunan basını, Biden yönetiminin çözüm arayışında olduğunu yazdı.

Yunan Ekathimerini gazetesinin internet sitesindeki habere göre Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bizzat uluslararası silah satışlarıyla ilgili kongre üyelerini arayarak fikirlerini almaya ve niyetlerini anlamaya çalışıyor.

Ancak Kongre üyeleri genellikle Sullivan'a Türkiye'ye F-16 satışı için tek engelin İsveç'in NATO üyeliği olmadığı, Ankara'nın kapsamlı bir politika değişikliğine gitmesi gerektiği cevabı veriliyor.

Habere göre bu durum Beyaz Saray'ı çözüm bulmakta zora sokuyor. Zira Biden yönetimi ne Kongre'ye Ankara'nın poltika değişimiyle ilgili, ne de Ankara'ya İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesi halinde F-16 satışının gerçekleşeceğine dair garanti veremiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışı konusunu İsveç'in NATO üyeliğine bağlamadığını, bu satışın ABD'nin çıkarına olduğunu söylemişti.